Europa i Svijet
Regija
Đorđević: Došao sam na Eurobasket s 12 najboljih

Đorđević: Došao sam na Eurobasket s 12 najboljih

Žal za zlatom i čestitke Slvovencima.

Na početku svog obraćanja na RTS-u, izbornik Srbije Aleksandar Đorđević se, nakon poraza u finalu Eurobasketa od Slovenije, zahvalio svim igračima na trudu i uloženom radu.

Bio je ponosan na svoje igrače koji su usprkos svim problemima odlučili ići hrabro ka svom cilju, bez kukanja zbog izostanka ozlijeđenih suigrača. 

I na kraju su taj cilj i dostigli. Nakon svega i sa srebrom oko vrata ostala je,čini se, žal za zlatnom medaljom koja je izmaknuka iako se šansa ukazala u zadnjh nekoliko minuta.

„Stefan Jović je želio igrati i primio je blokadu. Dok je to držalo mogao je, čim je počeo šepati nije bilo moguće.  I to mi je krivo... Posllije svih nevolja čak i to finale nismo dočekali kompletni. Izgubili smo prije šest, sedam dana i Lazića, koji bi bio idealan za ovakvu utakmicu, ali sad je sve to u sferi što bi bilo kad bi bilo“ - rekao je izbornik Srbije koji se kratko, bez ulaženja u detalje, osvrnuo na finalni susret sa Slovenijom.

-„Čestitam igračima na odigranom finalu. Mislim da smo ga odigrali na zavidnom nivou, bez obzira što smo u prvom poluvremenu dozvolili Sloveniji da postigne više poena u tranziciji, bilo je i glupih faulova u bonusu na drugoj polovici terena, koji su Slvence doveli do plus 10. Morali smo završiti poluvrijeme s manjom razlikom da bismo onda došli do onoga što smo tražili kroz utakmicu„ - rekao je Đorđević.

Mnogi su potencirali da je Srbija na prvenstvo došla bez 7-8 igrača.

„Ne došao sam sa 12 najboljih“ rekao je Đorđević.

O novim prvacima Europe je rekao: 

„Imaju sjajnog lidera, Dragića, koji je obojio ovo prvenstvo, mali Dončić sigurno ide njegovim stopama, a tu je i Prepelič koji je ovu utakmicu odigrao fenomenalno „- rekao je Đorđević za kraj i čestitao Slovencima na zasluženom zlatu.