Europa i Svijet
Regija
Đorđević objavio širi popis reprezentativaca

Đorđević objavio širi popis reprezentativaca

Autor: Paulo Sarić

Među 25 Orlova našli su se i Bjelica i Jokić za koje se još ne zna hoće li nastupiti na Eurobasketu.

Izbornik srbijanske košarkaške reprezentacije jutros je objavio listu 25 igrača na koje računa za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se početkom rujna održati u četiri države. Iznenađenja na popisu nema, a najveće dvije nedoumice vezane za izgled momčadi koja je prošle godine izbacila Hrvatsku u četvrtfinalu Olimpijade u Riju, te kasnije praktički ostvarila maksimum osvojivši srebrnu medalju nisu riješene. Premda se na popisu nalaze imena Nikole Jokića i Nemanje Bjelice nije poznato hoće li se oni odazvati pozivu izbornika Đorđevića. Potonji zbog ozljede, a prvi zbog borbe za veći ugovor. Jokić, koji je prošlu sezonu u najjačoj ligi svijeta odradio na vrlo visokom nivou i imao fantastične napadačke brojke, ulazi u zadnju sezonu novačkog ugovora i dobio je snažnu sugestiju iz Denver Nuggetsa da propusti ovogodišnje reprezentativno okupljanje i fokusira se na individualni rad i pripreme za novu NBA sezonu.

Srbijanski izbornik je situaciju oko stožernog igrača momčadi iz Colorada odbio komentirati riječima:

- Da li se ja zovem Nikola Jokić?

Ipak, indikativan može biti njegov odgovor na pitanje o zdravstvenom stanju igrača Nemanje Bjelice kada je odlučno kazao da su ozljede jedini legitimni razlog otkaza. Na popisu se našlo ime Bobana Marjanovića koji je prošle godine preskočio igranje za reprezentaciju, ali na njemu nema vrlo bitnog igrača u obrambenoj koncepciji srbijanske reprezentacije, Stefana Markovića, koji se nakon Olimpijskih igara oprostio od nacionalnog dresa.




Đorđević će širi popis do početka priprema skratiti na 18 imena, a reprezentacija susjedne nam države okuplja se u Beogradu 20. srpnja. Srbija se nalazi u skupini D koja se igra u Turskoj zajedno s domaćinom, Belgijom, Latvijom, Rusijom i Velikom Britanijom.