Hrvatska
Regija
Dnevnik malih košarkaša: Iz Bečeja se vratili sa zlatom i srebrom

Dnevnik malih košarkaša: Iz Bečeja se vratili sa zlatom i srebrom

KK Vrijednosnice Osijek nastupio je na turniru u Bečeju s dvije svoje selekcije. Ovako izgleda dnevnik sa zanimljivog putovanja s kojeg su se vratili sa zlatom i srebrom.

KK Vrijednosnice Osijek nastupio je na turniru u Bečeju s dvije svoje selekcije. Ovako izgleda dnevnik sa zanimljivog putovanja s kojeg su se vratili sa zlatom i srebrom. 

- Dana 12.01.2018. ekipa 2005. i ekipa 2007. godište KK Vrijednosnice Osijek u 10 sati ujutro krenuli su iz Osijeka na međunarodni košarkaški turnir u Bečej(Vojvodina, Srbija).
Ekipe su već oko 13 sati bile smještene u Villi Via u Bečeju, te nakon kraćeg odmora krenuli u dvoranu sportskog centra „Mladost“.

- U 16:15 sati na prijateljskoj utakmici, prvu pobjedu zabilježili su učenici trenera Ivana Kiša 2007. godišta protiv ekipe domaćina KK Bečej.
Nakon njih u 17:45 sati do svoje prve pobjede, u također prijateljskoj utakmici protiv domaćina KK Bečej, došli su i dečki 2005. godišta, trenera Dubravka Blaževića, rezultatom 42:31.

- U konkurenciji  2007. godišta prijavile su se  4 ekipe: KK Bečej, KK Topola, KK NS Basket 07(Novi Sad) i KK Vrijednosnice Osijek. Sistem – polufinale i finale.
U konkurenciji 2005. godišta prijavljeno je 6 ekipa, podijeljeno u 2 grupe po 3 ekipe gdje su prvaci svake grupe ušli u finale, a drugoplasirani i trećeplasirani u razigravanje za 3. i 5. mjesto.
Grupa A: KK Zrenjaninac, KK Donji Miholjac, KK Velika Kikinda
Grupa B: KK Topola, KK New Generation(Temišvar), KK Vrijednosnice Osijek

- Sve je bilo spremno za prve utakmice turnira 13.01.
Ekipa VROS 2007., trenera Ivana Kiša, čvrstom igrom otvorili su turnir i ponovo svladali domaćine rezultatom 50:22 i došli do prve službene pobjede te se plasirali u finale turnira.
Ekipa VROS 2005. je prvu službenu utakmicu odigrala u 10:45 protiv ekipe New Generation iz Temišvara(Rumunjska), te su došli do pobjede rezultatom 46:21.

– Finale u konkurenciji 2007. koje se odigralo u 15:45 sati protiv zanimljive i brze ekipe iz Novog Sada – KK NS Basket 07. Jako zanimljivo finale bilo je popraćeno glasnim navijanjem i podrškom roditelja obije ekipe VROS-a koji su doputovali iz Osijeka. Naime, utakmicu su puno bolje otvorili mali košarkaši iz Novog Sada i poveli rezultatom 19-10 u 2. četvrtini, ali učenici Ivana Kiša se bude i na krilima kapetana osječana Luke Šipke rade uzbudljivu seriju i preokreću utakmicu u svoju korist dobrom obranom, brzim i efikasnim kontrama.
Sasvim zasluženo mlada ekipa VROS 2007. odnosi zlato u Osijek rezultatom 51:31, a za najboljeg igrača turnira proglašen je već spomenuti kapetan ekipe Luka Šipka, KK Vrijednosnice Osijek.

- Ekipu Dubravka Blaževića, VROS 2005. čekao je težak zadatak za osvajanje prvog mjesta u skupini protiv KK Topola, te plasiranja u finale turnira.

Rezultat 23-21 za osječane na kraju treće četvrtine govori sam za sebe o neizjesnosti i napetosti u borbi za finale.
Zanimljiva utakmica, popraćena dobrim potezima i podjednakim rezultatom završava, ipak, u korist osječana rezultatom 32-26 i plasmanom u finale.

-Nedjelja 14.01, u 10:45 sati na teren izlaze neporažene ekipe KK Zrenanjinac i KK Vrijednosnice Osijek.

Utakmicu bolje otvaraju dečki iz Vojvodine, ali osječani odlično započinju 2. poluvrijeme i završavaju 3. četvrtinu vodstvom 27-20. Pad koncentracije i umor dolazi do izražaja na samom kraju utakmice od strane mladih osječana zbog čega zasluženu pobjedu i zlato uzimaju dečki KK Zrenjaninac.
KK Vrijednosnice Osijek – KK Zrenjaninac 29 : 37

Mladim VROS-ovcima kapetan ekipe Tin Grujić je bio, nažalost, tek podrška sa klupe zbog nedavne ozlijede i nemogućnosti igranja. Također zbog zdravstvenih problema za ekipu 2005. nisu mogli igrati Jakov Matuzović, Zen Stanković i Sven Florjančić. Za najboljeg trenera u konkurenciji 2005. godišta proglašen je Dubravko Blažević.

Čestitke dečkima i treneru KK Zrenanjinac na zasluženoj pobjedi, čestitke i svim našim momcima na postignutim rezultatima.
Čekaju nas naporan rad i treninzi za nadolazeće lige, turnire i državno prvenstvo u proljeće.
Pohvale organizatoru Danijelu Tamašiu i cijeloj organizaciji Data Sports Agency i hvala na pozivu na Basketball Festival Friendship Games.

- U isto vrijeme odigrana je zadnja i to prijateljska utakmica VROS 2007. Protiv KK Velika Kikinda gdje je zlatna ekipa mladih osječana potvrdila svoju kvalitetu, te se vratila kući bez poraza.

Za VROS-ovce su nastupili:

VROS 2005.: Gabrijel Flanjak, Dino Škorjanc, Luka Ćurak, Luka Ilić, Mario Grujić, David Czersky-Hafner, Matej Vila, Leon Pšihistal, Fran Marjanović, Filip Milošević-Pavičić, Ivano Polanjčec, Luka Varga i Ernest Tomić. Trener Dubravko Blažević.

VROS 2007.: Luka Šipka, Luka Mastanjević, Gabrijel Jelečević, Luka Rejo, Bruno Vukobratović, Ivor Matotek, Lukas Anđelić, Luka Mrkonjić, Dino Vukoja, Matej Debeljak, Ivan Mihaljević, Dino Kujundžić, Juraj Goljak, Jakov Čepo i Niko Polanjčec. Trener Ivan Kiš.