Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Do prije nekoliko dana cilj im je bio naslov pobjednika ABA lige, sada se bore za ostanak

Do prije nekoliko dana cilj im je bio naslov pobjednika ABA lige, sada se bore za ostanak

Autor: Branko Tabak

Još jedan igrač sa Zvezdine liste kadrovskog viška završio u Zaragozi.

Vijest je postala službena. Milko Bjelica više nije košarkaš Crvene zvezde mts, a njegov novi klub je španjolska Zaragoza.

Bjelica će tako ponovo biti suigrač Dylanu Ennisom koji se, baš kao i Bjelica, nakon poraza Zvezde u finalu ABA lige od Budućnosti, našao na 'listi kadrovskog viška' beogradskog kluba pa se skrasio u Zaragozi.

Bjelica je u ABA ligi ove sezone prosječeno postizao 9.8 poena uz 3.7 skokova. Vrlo ujednačene brojeve imao je i u Euroligi (9.2 poena i 3,7 skokova).

Nedovoljno za ambicije Crvene zvezde koja je ove sezone izgubila dva finala (nacionalni kup od Partizana i ABA ligu od Budućnosti). U završnici sezone u kojoj nisu dosegnuli glavni cilj, plasman u Euroligu, za utjehu im ostaje lov na naslov prvaka Srbije.

Ennis i Bjelica u završih šest kola ACB lige borit će se sa Zaragozom za ostanak. S omjerom 8-20 Zaragoza je tek pobjedu udaljena od posljednjeg mjesta španjolskog prvenstva. 

U Zaragozi se skrasio i Lovro Mazalin koji će ovu sezonu sigurno poželjeti brzo zaboraviti. Bio je u sastavu na 15 utakmica ACB lige, u prosjeku je igrao pet minuta. Postigao je ukupno 16 poena, na osam utakmica po dva.