Europa i Svijet
Hrvatska
Dobar debi Žižića u dresu Celticsa

Dobar debi Žižića u dresu Celticsa

Autor: Paulo Sarić

Ako se po jutro dan poznaje Boston nije pogriješio s trećim odabirom na draftu.

Mladi hrvatski centar Ante Toni Žižić noćas je debitirao u redovima najtrofejnije franšize u NBA povijesti. U prvom susretu koji je njegov sastav odigrao u Ljetnoj ligi u Salt Lake Cityju Žižić je odigrao dobru utakmicu ubacivši devet poena, uz pet skokova za 19 minuta provedenih na parketu.

U vrlo neizvjesnom meču njegova je momčad na kraju slavila s 89-88. a utakmicu je obilježio dvoboj prvog i trećeg odabira na ovogodišnjem draftu Markellea Fultza i Jaysona Tatuma u kojemu je pobjedu odnio potonji. Iako je i Fultz susret završio s, na prvi pogled dobrom statistikom, igrač Bostona je ukrao show. Premda se radi tek o Ljetnoj ligi pokazao je zavidan repertoar napadačkih pokreta, sposobnost prodora na obje strane i vrlo zrelu igru s poludistance, a zabio je i pobjednički koš za svoju momčad.


Žižićeva partija rezultirala je podijeljenim reakcijama na društvenim mrežama po pitanju njegove budućnosti u najjačoj ligi svijeta. Podsjetimo, bivši igrač Cibone ovo je ljeto otkazao nastup u hrvatskoj reprezentaciji, službeno iz razloga kako bi se mogao u potpunosti posvetiti treninzima s momčadi i pripremama za svoju prvu NBA sezonu.




Boston će iduću utakmicu igrati u noći sa srijede na četvrtak protiv San Antonio Spursa, a u tom ćemo susretu moći gledati i dvoboj hrvatskih trenera pošto je Tomislav Mijatović dobio priliku da provede ljeto sa stožerom teksaške momčadi.