Regija
Dobiva li Srbija prvog naturaliziranog reprezentativca?

Dobiva li Srbija prvog naturaliziranog reprezentativca?

Autor: Teo Cilar Photo: Dragana Stjepanović / KK Partizan NIS

Izrazio je želju da igra za Srbiju.

Novi kapetan Partizana Mozzart Bet, Kevin Punter izrazio je želju da zaigra za reprezentaciju Srbije. Putovnicu Srbije već ima, a ne bi se bunio da dobije poziv izbornika Svetislava Pešića

Kvalifikacijske utakmice se bliže, a Srbiji visi plasman na Svjetsko prvenstvo i sigurno će razmotriti u tamošnjem savezu hoće li pozvati Puntera ili nekog drugog stranog igrača barem za te utakmice kako ne bi ostali bez svjetske smotre. Posebno ako se zna da neće imati NBA igrače, a vrlo vjerojatno i većinu Euroligaških košarkaša. 

- Razvio sam poseban odnos sa ovom zemljom. Iskreno, stvarno volim Srbiju, a dobio sam prije nekog vremena i putovnicu, rekao je Punter za tamošnje Novosti. 

- Čuo sam nagađanja da bi se moglo desiti da stranac zaigra za Srbiju. Ako pozic stvarno stigne, otvoren sam za tu mogućnost. To bi mi smanjilo slobodno vrijeme između sezona, ali to je prilika koja se dobiva jednom u životu. Bio bih prvi Amerikanac u povijesti srbijanske reprezentacije i rado bi prihvatio poziv, rekao je za kraj Punter.