Hrvatska
Dobre vijesti za prvaka Hrvatske: Zadrani stali iza kluba, Zadar ide dalje

Dobre vijesti za prvaka Hrvatske: Zadrani stali iza kluba, Zadar ide dalje

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Gradski vijećnici osigurali stabilnost kluba do 2026.

Gradsko vijeće Grada Zadra danas je prihvatilo odluke o financiranju Košarkaškog kluba Zadar s.d.d. za razdoblje od 2024. do 2026. godine te dalo suglasnost i jamstvo za kredit u visini od 840 tisuća eura.

– Zahvaljujemo vijećnicima koji su prepoznali naš trud i izglasali ove odluke. Odobrenjem kredita Klubu je omogućena otplata dugovanja igračima, stručnom stožeru i dobavljačima za sezonu u kojoj je osvojen naslov državnog prvaka u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, kao i otplatu većine ranijih dugovanja. Radi se o ljudima koji su u svakom trenutku davali sve od sebe, vjerovali u uspjeh, pokazali karakter i vjerujemo da će veliki dio njih ostati s nama i u sljedećoj sezoni.

Vana Dundov - Foto: Andrej Jančijev/KK Zadar

Odluka o financiranju do 2026. godine Klubu donosi stabilnost u sljedećem dvogodišnjem razdoblju i mogućnost da momčad i dalje bude kompetitivna u nacionalnim i regionalnim okvirima.

- Zadar ide dalje! Pred nama je puno posla, želimo zadržati kvalitetu koju imamo i što organiziraniji dočekati novu sezonu. Vjerujemo da ćemo opravdati očekivanja vlasnika, navijača i svih građana Zadra te s ponosom pronositi ime našeg grada gdje god budemo nastupali, poručila je v. d. direktorica Vana Dundov.