Hrvatska
Dobro znane 'košarkaške face' govornici na skupu Djeca u sportu jučer, danas, sutra

Dobro znane 'košarkaške face' govornici na skupu Djeca u sportu jučer, danas, sutra

Autor: Ars Sport Photo: Žeminea Ćotrić/Šime Zelić - Basketball.hr/ Branko Tabak - Arileo/kolaž 057info

U subotu 26. ožujka u Dvorani Krešimir Ćosić u Zadu održat će se stručno-edukativni skup Djeca u sportu jučer, danas, sutra.

Organizatori događanja su Ars Sport kineziološko učilište i Udruga kondicijskih trenera Zadarske županije (UKTUŽ).

Što podrazumijeva roditeljsku podršku i kada ona prelazi granice,o čemu treba najviše voditi računa tijekom sportskog treninga djece, koliko je i zašto važna edukacija trenera i koja je njihova uloga, kako se nekada radilo s djecom sportašima, kako to izgleda danas i gdje se vidimo sutra, koji su faktori ograničavanja rada s djecom, u kojoj mjeri sredina određuje rad s djecom u sportu, kolika je bila zastupljenost neformalnih treninga djece nekada, a kolika je danas, trebaju li i kada djeca imati kondicijsku pripremu?

Ovo su samo neka od pitanja na koje će odgovore dati ravnatelj Ars Sport učilišta Tonći Mašina, predsjednik UKTZŽ Jure Šango i legendarni zadarski košarkaš Marko Popović. Moderator stručno edukativnog skupa Djeca u sportu jučer, danas, sutra je sportski novinar Branko Tabak.

Skup je namijenjen svima koji sudjeluju u interakciji s mladim sportašima a ponajprije roditeljima djece u sportu, trenerima, prosvjetnim i sportskim djelatnicima, sucima, novinarima... Početak skupa je u 11 sati.