Hrvatska
Regija
Dobrodošlica Saviću i Obradoviću, pobjeda Partizanu: Bez šuta ne ide

Dobrodošlica Saviću i Obradoviću, pobjeda Partizanu: Bez šuta ne ide

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split - Ivica Čavka

Poraz Splita na Gripama.

U 2. kolu ABA lige Partizan je na Gripama svladao Split s 69:59 (17:15, 21:9, 15:19, 16:16).

 "Žuti" su se dobro držali u prvoj četvrtini, parirali Partizanu, ali do poluvremena gosti su se odvojili na 38:24. Nije momčad Srđana Subotića imala mirnoće u šutu, to je bilo ključno u prednosti gostiju. 

U drugom dijelu "Žuti" su odigrali kvalitetnu treću četvrtinu, došli na minus 10, ali više od toga nisu mogli. Prvi strijelac bio je Toni Perković sa 17 poena, Karlo Žganec ima je 11 skokova, Mateo Kedžo ubacio je majstorskih 9 poena...

- Sve je vrlo jednostavno, jedan puno veći trener od mene je rekao da se bez šuta teško može igrati košarka. To je nama danas bio glavni problem. Igračima mogu čestitati na obrani, na borbi, na zalaganju, ali i dalje se mučimo sa šutom. Nismo odustajali od utakmice, to je dobar pokazatelj, ali moramo doći do šuta i pogađati dobre situacije - rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

Uoči utakmice predsjednik Uprave KK Splita Edo Blažević uručio je prigodni poklon sportskom direktoru Partizana Zoran Saviću, koji je s brojem 13 na dresu igrao u redovima "Žutih" kada su osvojene dvije titule prvaka Europe (1990. i 1991. godine), a pljesak splitske publike dobio i trener Partizana Željko Obradović.

Split: Perković 17, Kedžo 9, Runjić, Žganec 5, Ukić 5, Vuko 3, Čampara, Bajo, Jones 6, McLean 8, Barič 6.