Intervjui
Dođe li do preslagivanja Cedevita Junior je spremna odmah uskočiti u HT Premijer ligu

Dođe li do preslagivanja Cedevita Junior je spremna odmah uskočiti u HT Premijer ligu

Tomislav Zebić - direktor KK Cedevita Junior.

Iza Cedevite Junior je prva sezona u Prvoj ligi u kojoj su tri kola prije kraja i prekida sezone imali realne šanse da se plasiraju u dooigravanje za HT Premijer ligu. Direktor kluba Tomislav Zebić ističe zadovoljstvo sezonom, a na odluku HKS-a gleda kao i većina ostalih klubova .

”Znamo praktički da je nastavak sezone bio nemoguć. Kada znamo da i HT Premijer liga i Prva liga prvake dobivaju kroz doigravanje onda je ova odluka HKS-a sasvim realna. Naravno da nam je žao što se liga nije mogla nastaviti jer smo bili u dobroj situaciji da izborimo doigravanje u kojem bi sigurno imali što za reći”..ističe Zebić i napominje da nije bilo imperativa ulaska u HT Premijer ligu.

”Znamo kakvo smo turbulentno razdoblje imali prošlo ljeto odlaskom Cedevite u Ljubljanu. Praktički smo bili prisiljeni krenuti iz četvrte lige i onda smo kroz dogovor s Agrodalmom uspijeli startati u Prvoj ligi gdje objektivno nismo znali što nas očekuje. Zadovoljstvo je tim veće jer je ekipa igrala sve bolje kako je sezona odmicala, a pogotovo nakon promjena u zimskom prijelaznom roku. Ono što nas najviše veseli je igra i rad naših juniora u sklopu seniorske ekipe. Mi smo zahvaljujući uvjetima momčad koja je vjerojatno najviše trenirala u ovoj ligi što nam je i bio cilj, a cilj nam apsolutno mora biti razvoj mladih igrača. Pred klub i trenera nisu postavljani nikakvi imperativi HT Premijer lige, ali kao sportaši naravno da smo željeli postići što bolji rezultat, a u ovom slučaju izboriti doigravanje, a po mogućnosti i HT Premijer ligu’‘.

Nakon što je sezona proglašena ništavnom uvijek se postavlja pitanje što i kako dalje, odnosno hoći li slijedeće sezone CJ biti spremna za iskorak više ”Mi svakako slijedeće sezone imamo ambiciju da se plasiramo u elitni razred naše košarke, ali ostaje još vidjeti kako će se cijela ova situacija odraziti i na funkcioniranje klubova” -.dodaje Zebić koji naglašava da je klub spreman u svakom trenutku uskočiti u HT Premijer ligu ukoliko bude nekakvog preslagivanja što ističe i glavni tajnik HKS-a Josip Vranković.

”Apsolutno ukoliko se ukaže prilika da možemo biti dio HT Premijer lige mi bi ga objeručke prihvatili. Uz kostur momčadi koju imamo nadogradili bi ga s ponekim iskusnim igračima koji bi dali kvalietu više momčadi”.

Zamolili smo direktora Cedevite Junior i na osvrt stanja u Prvoj muškoj ligi.

”Liga je vrlo kvalitetna i zanimljiva, a posebno dobra za izlazne juniore i mlađe seniore. Mislim da bi bilo puno bolje da klubovi više šanse pružaju mladim igračima što je bio i nekakav cilj ove lige kada se pokretala. Mi smo svjesni da unatoč našim kvalitetnim juniorima da bi teško se borili za doigravanje da nismo imali ponekog iskusnog igrača”.

Jedan od najvrijednijih eksponata CJ je svakako Matej Bošnjak.

Matej je prvi igrač koji je potpisao ugovor s Cedevitom i on je na posudbi u periodu godina+godina. Imamo mi još igrača koji su kandidati da krenu putem Bošnjaka, i ja vjerujem da će se to i dogoditi.”

Omladinski pogon nije pretrpio gotovo nikakve promjene odlaskom Cedevite u Ljubljanu. 

”Tu moram izraziti zahvalu svim trenerima u klubu, od škola košarke do seniora na iznimno dobrom radu. Nastavili smo naš dugogodišnji način rada koji smo ove sezone pojačali s trenerima za fizički spremu kod pretkadeta i kadeta. Napravili smo program rada za sve selekcije, od škole košarke pa na više jer i sami vidimo da nam u školu košarke dolaze djeca koja sve manje fleksibilnija. Sve selekcije su bile na tragu plasmana na poluzavršni turnir PH, ali moram reći da rezultat u mlađim kategorijama nije na prvom mjestu, već prepoznavanje i davanje prilike igračima koji u ovom trenutku nisu spremni pridonositi rezultatu, već bi to mogli biti godinu ili dvije kasnije”.