Hrvatska
Dogovorili su se "u pet minuta": Damir Milačić još dvije godine u Šibenci

Dogovorili su se "u pet minuta": Damir Milačić još dvije godine u Šibenci

Autor: GKK Šibenka Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

Službeno.

 – Nakon analize protekle dvije sezone dogovor je vrlo brzo postignut i produžena je suradnja s glavnim trenerom Damirom Milačićem. Njegova potpuna posvećenost radu i angažman su nas od samog početka uvjerili kako je Damir trener kakvog trebamo. Od prvih razgovora smo pred njega postavili nekoliko ciljeva, a oni su prvenstveno razvoj naših mladih igrača, postupno građenje momčadi i organizacije unutar financijskih okvira mogućeg. Nakon turbulentne prve sezone, već u drugoj smo s relativno malim budžetom napravili i rezultatski iskorak. Naši mladi igrači su dobili prostor, napredovali su i to nas definitivno veseli. Želimo kontinuitet, želimo nastaviti u tom smjeru. U ime Kluba i Uprave, treneru Milačiću želim svu sreću i uspjeh u radukazao je za službenu klupsku stranicu predsjednik Ante Nakić.

Drago mi je što ću i sljedeće sezone biti na klupi Šibenke. To je već treća sezona i jedino obećanje koje mogu dati je to da ćemo sigurno mukotrpno raditi. U ovom trenutku bi stvarno bilo neozbiljno sa moje strane, a i prerano, bilo što govoriti o ambicijama. Ono što bi htio je da klub, igrači i ja imamo puno više sreće nego što smo imali u protekle dvije sezone – rekao je trener Damir Milačić.

Nakon uspješne igračke karijere, Damir Milačić je trenersku karijeru započeo 2009. u KK Susedgrad. 2012. godine preuzeo je KK Alkar s kojim je ostvario sjajne rezultate. Alkar je uveo u Ligu za prvaka iste sezone kada ga je i preuzeo. Milačić potom odlazi u šibenski Jolly u kojem je bio šest mjeseci, a nakon toga je ponovno u Alkaru sve do prelaska u Kangoeroes. Po povratku iz Belgije 2019. ponovo preuzima Alkar.

2021. godine postaje trener Šibenke s kojom je prošle sezone osvojio 5. mjesto HT premijer lige, igrao polufinale Kupa Krešimira Ćosića i četvrtfinale Alpe Adria Cupa.
Milačić je od 2012. do 2015. godine bio izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije do 20 godina.