Hrvatska
Dogus grupa izašla iz GKK Šibenik

Dogus grupa izašla iz GKK Šibenik

Što dalje?

Dvadesetak minuta trajala je jedna od najvažnijih skupština Građanskog košarkaškog kluba Šibenik u posljednjih šest, sedam godina. Iako je imala predznak redovna izvještajna, ništa u njoj zapravo nije bilo redovno. Razlog? Na skupštini je i službeno obznanjeno, i usvojeno, da Dogus grupa izlazi iz kluba, odnosno da ga od sljedeće sezone neće više financirati. Tako završava jedna era GKK Šibenika, koji će dalje morati s novom upravom i novim sponzorima. I tko god dođe, neće mu biti lako. Grad je, čini se, taj koji će morati najviše podmenuti leđa, ali netko će mu morati dati ruku, piše Šibenski portal.

– Težak je ovo trenutak, ali došlo je vrijeme rastanka nakon sedam lijepih godina tijekom kojih je Dogus grupa u klub uložila oko tri milijuna eura. Na žalost, od sljedeće sezone više nećemo biti dio kluba – kazao je Bašar Egemen, koji je posljednjih godinu dana obnašao funkciju predsjednika GKK Šibenika, a i prije toga je, što kao član uprave, što kao dopredsjednik, što kao v.d. predsjednika bio u menadžementu kluba s Baldekina

Na njegovom čelu služebno će biti još malo. Naime, izvanredna izborna skupština održat će se kroz petnaestak dana, a tada bi GKK Šibenik trebao dobiti novu upravu, koja će onda pokušati pronaći nove sponzore.

– Sadašnjoj upravi ostaje da podmiri još nekih 500 tisuća kuna duga, a to će učiniti zaključno s 1. srpnja, što znači da ćemo novom menadžementu ostaviti čiste knjige, bez dugovanja – kazao je Vladimir Kravar, potpredsjednik kluba.

Svi skupštinari, a s njima vjerujemo stav dijeli i cijela šibenska sportska javnost, svjesni su da je samo zahvaljujući Dogus grupi klub s Baldekina funkcionirao na nivou na kojem je funkcionirao i zato su se zahvalili Bašaru Egemenu na svemu što je njegova kompanija učinila za klub i šibensku košarku općenito.

Dodajmo kako je na skupštini usvojeno financijsko i sportsko izvješće za 2018. godinu.