Hrvatska
Regija
Doigravanje vraćeno na tvorničke postavke

Doigravanje vraćeno na tvorničke postavke

Autor: Branko Tabak

HT Premijer liga

Čisto informativno. HT Premijer liga ove sezone se igra trokružno, što podrazumijeva 33 kola. Slijedi doigravanje koje se vraća na početne postavke, a to znači da nakon prošlosezonskog eksperimenta u kojemu se polufinale igralo na tri, a finale na četiri pobjede, za plasman u finale biti dovoljne dvije pobjede u polufinalnoj seriji, a za naslov prvaka tri u finalnoj.

Ligaški dio natjecanja  je krenuo krajem rujna i potrajat će do 7. svibnja nakon čega osam od 12 najbolje plasiranih ekipa kreće u doigravanje za naslov prvaka.

Četvrtfinale i polufinale se igraju na dvije, a finale na tri pobjede. Nakon svega dobit ćemo prvaka države. Iz lige ispada jedna momčad, ona posljednjeplasirana, dok će klub koji zauzme 11. mjesto u dodatne kvalifikacije.

Dug i naporan kalendar za poluamatersku ligu zamišljen je kao sredstvo koje će produžiti sezonu i dati smisao postojanja manjim sredinama i klubovima za koje bi inače sezona završila u drugoj polovici ožujka. Svaka čast, no valja vidjeti u kakvom će stanju iste te momčadi dočekati svibanj i hoće li uistinu imati koristi od dodatnih 11 kola.  

Za Cibonu, Zadar (ABA liga) i Split (ABA 2 liga) dodatnih 11 kola domaćeg prvenstva opterećenje je koje će ih primorati na kalkulacije. Uostalom, već u prvom kolu Zadrani su protiv Škrljeva štedjeli igrače i snagu za nadolazeće gostovanje kod Budućnosti u ABA ligi. Istina, ovaj tris klubova koji participiraju u ABA ligi nitko ne tjera da u njoj i sudjeluju, ali oni u njoj nisu od jučer i njihov odnos prema regionalnom natjecanju se nije mijenjao. Za razliku od odnosa HKS-a i ABA lige. Cibosi, Zadrani i Splićani našli su se u poziciji u kojoj jesu ni krivi ni dužni.

Krenulo je! Želimo svima puno uspjeha, gledatelja na tribinama, atraktivnih poteza, bodova i što manje kazni za beninge propuste te hrabrosti u borbi s počiniteljima ozbiljnijih. I naravno što više sponzora! Bog ih blagoslovio!