Hrvatska
Dojučerašnji voditelj omladinskog pogona KK Zadar seli u inozemstvo

Dojučerašnji voditelj omladinskog pogona KK Zadar seli u inozemstvo

Autor: Branko Tabak

Nastavak priče koju je prekinula korona

Tihomir Bujan, dojučerašnji voditelj omladinskog pogona KK Zadar nakon dvije i pol godine se vraća u Slovačku, točnije u Handlovu. 

Iskusni Zagrepčanin profesionalni je trener od 1990. godine, a tijekom karijere uglavnom je radio u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Godine 2005. proglašen je najboljim trenerom u Hrvatskoj. Pod slovačkim koševima debitirao je u sezoni 2018./2019., odnosno krajem prosinca kalendarske 2018. godine, kada je uskočio u sezonu i kada ga je angažirao najveći ligaški rival Handlovčana, košarkaški klub BC Prievidza, objavio je klub na svojim stranicama. 

Košarkaški klub MBK Handlová postao je drugi poslodavac Bujana u sezoni 2019/2020 kada je iz Prievidze, došao u susjednu Handlovu spašavati loše započetu sezonu. Početkom veljače 2020.. zamijenio je trenera Branka Maksimovića, a planove mu je omela pandemija koronavirusa koja je zaustavila slovačko prvenstvo.


'Nakon što me kontaktirala uprava nisam dugo razmišljao. Kratko sam radio u klubu, ali je našu suradnju prekinula pandemija koronavirusa. No, u spomenutom razdoblju ljudi u klubu bili su korektni prema meni i veselio sam se suradnji s njima. U Handlovoj smo počeli graditi jednu lijepu priču koja je neočekivano prekinuta. Vjerujem da ćemo nastaviti ono što smo prije nekog vremena započeli. U Handlovoj se formirala nova i mlada ekipa koju u ovom trenutku još gradimo. Vjerujem da je pred nama dobra sezona i da će moji izabranici iz dana u dan rasti', izjavio je Tihomir Bujan nakon dolaska u Handlovu.