Europa i Svijet
Regija
Dok igraju Dragić i Belinelli Slovenija i Italija pobjeđuju

Dok igraju Dragić i Belinelli Slovenija i Italija pobjeđuju

Autor: Branko Tabak

Kamilica utakmica i novi spektakl u Helsinkiju.

Italija je upisala i drugu pobjedu na Eurobasketu. Ovoga puta protiv Ukrajine 66-78. U uspavanka utakmici koju su bolje otvorili Ukrajinci ponovno je dominirao Marco Belinelli s 26 poena (6 trica!!!). Aradori je postigao 13, a Datome i Filly po 12. Artem Pustovyi je bio najefikasniji kod Ukrajinaca s 21 poenom.

Do 15. minute Ukrajina se držala. Onda je Belinelli uzeo stvar u svoje ruke, Italija je pobjegla na dvoznamenkastu prednost i do kraja susrete je rutinski očuvala. Stigli su Ukrajinci do 58:62, no Datome ih je tricom brzo umirio, da bi ih Aradori novom bacio u očaj. Belinelli je još jedom tricom za 58:71 zadao konačan udarac protivnicima.



Zato je dramatično bilo u susretu Finske i Slovenije u Helsinkiju.

Trideset i tri sekunde prije kraja domaćini su nakon koša Markkanena poveli 78-77. Wilson je faulirao Dragića koji je pogodio oba bacanja. Finsci su promašili napad, Randolph oba bacanja za Slovence,

Ostalo je 78-79 te su Finci 14 sekundi prije kraja krenula u napad za pobjedu, ali je Markkanen napravio početničku grešku, a Randolph zakucao za potvrdu slovenske pobjede 78-81.

Mogli su je Slovenci osigurati i ranije, imali su i dvoznamenkastu prednost, ali je u drugom poluvremenu zaustavljen Goran Dragić koji je u prvom zabio 24 poena, do kraja još samo pet, ali kada je najviše trebalo. Randolph je dodao 10, a Luka Dončić 8 uz šut za tricu 0-5.

Kod Finaca Markkanen je zabio 24, ali noćas će teško zaspati zbog zadnje izgubljene lopte.