Hrvatska
Dok je klub 'na čekanju', a kuloari već barataju imenom novog trenera, Sterle najavio odlazak

Dok je klub 'na čekanju', a kuloari već barataju imenom novog trenera, Sterle najavio odlazak

Autor: Branko Tabak Photo: KK Zadar - Zvonko Kucelin

Ništa se ne događa u Zadru?

Dok iz KK Zadar najavljuju kako će ozbiljnije pokrenuti aktivnosti nakon što ABA liga donese konačnu odluku o načinu završetka ove i broju sudionika sljedeće sezone, kuloari pričaju o imenu novog trenera i šefa omladinskog pogona, evo i jedne službene informacije.

Istina, ona ne dolazi iz kluba, već od člana stručnog stožera koji se putem društvenih mreža oprostio od KK Zadar. U pitanju je Franko Sterle, pomoćni trener Zadra, godinama zadužen za skauting protivničkih igrača.

- Ukoliko nekog zanima prije dva dana sam službeno dao do znanja vodstvu kluba kako ne planiram produljiti ugovor koji mi ubrzo istječe.Odluka je to koju sam inicijalno donio  prije sad već podužeg vremenskog perioda, ali je do prije dva dana ta odluka bila još uvijek samo u mojoj glavi. Pustio sam da se slegnu emocije i da ne donesem odluku koja je vođena trenutnim raspoloženjem i promišljanjem međutim svo ovo vrijeme moja odluka je samo jačala. Ovim putem se želim zahvaliti svima u klubu s kojima sam ovih 6 sezona surađivao i koji su prema meni bili fer,korektni i nadasve poštenog odnosa, a bila je to velika većina.Osobno smatram da sam itekako doprinio klubu svojim radom, ponajprije u području scoutinga koji nikad nije bio na višoj razini otkad klub postoji. Pritom ne želim pričati o kvaliteti, to neka sude drugi, već pričam o količini dostupnih informacija kako trenerima tako i igračima.Smatram i hoću ponosno napustiti klub kojeg volim, kojeg bez rezervacije pratim sad već 25 godina te želim klubu svu sreću u budućnosti i da se izdigne na razinu na kojoj je nekoć bio. Moj košarkaški put se nastavlja i nadam se da će se jednog dana na ovaj ili onaj način opet ispreplesti s putem mog Zadra. DO NEKOG DRUGOG PUTA VOLJENI KLUBE! - napisao je Sterle.