Hrvatska
Dok je Maligana bit će i Alkara

Dok je Maligana bit će i Alkara

Autor: Branko Tabak

Kada ih treba kuditi, kudimo ih, kada treba hvaliti, hvalimo ih. Navijači.

Kakvog smisla ima utakmica pred praznim tribinama ili ona s kazališnom publikom. Ne osjećamo li se svi uzvišeno kada vidimo puni Baldekin, raspjevani Višnjik, euforični Sinj...

Sinj je tradicionalno košarkaško središte. Talenata je u Alkaru uvijek bilo i uvijek će ih biti, no teško ih ja zadržati. Sinj je ipak malo središte, a veća imaju određene adute kojima je teško odoljeti. Od školovanja i mogućnosti zapošljavanja člana obitelji preko boljih uvjeta treniranja i napredovanja do boljih ugovora. Igrači dolaze i odlaze, oni koji ostaju su navijači. U Sinju su to Maligani.

Foto: Antonio Mirko Macan Photography

Nema Zadra bez Tornada, Šibenika bez Funcuta, Alkara bez Maligana. Jedno je to tijelo, jedna je to duša...

Foto: KK Zadar 

Foto: GKK Šibenik

Foto: Cibona (Zeljko Baksaj/Goran Lusic) 

I dok nema izgreda i uvreda, dok se bengalke pale na otvorenom, dok se pjesma podrške ori i cijeli grad živi za jednu utakmicu navijači će biti najljepši dekor košarke. Kako god se oni zvali i za koga god navijali.

Alkar je izgubio utakmicu osmine finala Kupa Krešimira Ćosića od Zaboka, a u HT Premijer ligi čeka ga velika borba za ostanak. Uz podršku vjernih navijača sigurno imaju svoje izglede. Ali bez obzira na konačni rezultat, Sinj će uvijek biti Sinj ponajviše zahvaljujući njime. Jer dok je Maligana bit će i Alkara.

Pogledajte kakav su šušur napravili uoči te utakmice.