Hrvatska
Dok Jusup poziva na oprez, Mavra najavljuje napad na trofej

Dok Jusup poziva na oprez, Mavra najavljuje napad na trofej

Autor: Paulo Sarić

Brojne ozljede i pobjeda Zaboka protiv Cibone ukazuju da Zadrane ne očekuje lagan zalogaj.

Nakon nedjeljnog okršaja s Goricom u kojemu su teže od očekivanoga stigli do devete pobjede, pred košarkašima Zadra novi je izazov u hrvatskom prvenstvu. Zabok će poslužiti kao uvertira za abaligaški okršaj s Primorskom koji je na rasporedu u ponedjeljak, no to ne znači da će 'Žuti lavovi' biti lagana stepenica za preskočiti.

Zabok je momčad koja može dosta zavarati. Pogledao sam dio utakmice protiv Škrljeva i mogu vam reći da ih treba ozbiljno shvatiti. Kompletirali su se i zadnji rezultati im govore u prilog. Nisu bez veze dobili Cibonu i nisu bez veze slavili protiv Škrljeva s toliko visokom razlikom. Očito je da su oscilirali, ali se jasno vidi da su digli razinu igre. Čini mi se da su uhvatili pravu formu i to je dodatni razlog za oprez – izjavio je trener Danijel Jusup u najavi susreta.

Zadrani su u Zagorje otputovali bez startnog razigravača Martina Junakovića koji je nezgodno proklizao u Železniku i ozlijedio hvat mišića kvadricepsa zbog čega će propustiti dvostruki 'vikend-program'. Problema ima i Ivan Siriščević, a dobra je vijest da se oporavio Bryon Allen koji je zbog ozljede stražnje lože propustio posljednjih nekoliko utakmica.

Ovaj tjedan smo odlučili osvježiti momčad i spustiti volumen opterećenja kako bismo dobili 'superkompenzaciju', obzirom na to da su neki momci ozlijeđeni pa nemamo puno igrača za rotaciju. Martin je izvan, Allen se jučer vratio te mislim da će nastupiti, dok vijesti o Siriščeviću nisu dobre. Opet se pojačala bol na plantarnoj fasciji te nisam siguran hoće li nastupiti. Prije ne, nego da – otkrio je Jusup, dodavši – ovaj tjedan i polovicu drugoga se trebamo krpati i pripaziti da ne dođe do još koje povrede. Vjerujem da ćemo uskoro biti kompletniji.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Uz povratak Allena, vanjsku liniju dalmatinskog sastava osnažit će nedavno pristigli Dominik Mavra koji je i prije nego se najavljivalo registriran za HT Premijer ligu.

Drago mi je da sam počeo igrati. Svaka utakmica mi dobro dođe da se nakon duge pauze što je moguće prije vratim u natjecateljsku formu – kazao je Mavra koji bi u izostanku Junakovića trebao preuzeti razigravačke dužnosti.

Očekivanja od večerašnjeg dvoboja su jasna. U obzir dolazi samo…

Pobjeda! Ne bih puno dužio, mislim da trebamo ozbiljnim pristupom doći do pobjede.

Zadrani su bez trofeja već gotovo 12 godina, koliko je trajala najduža suša još od vremena Pina Gjergje i Krešimira Ćosića, ona od 1986. do 1998. godine. Podatak za provariti, tim više znajući da je košarka u dobrom dijelu tog razdoblja većini ljudi bila stota stvar na pameti…

Želje su, stoga, jasne.

Svakako osvojiti. Mislim da nam to svima mora biti cilj!

Utakmica se igra večeras s početkom u 18 sati u 'Gradskoj sportskoj dvorani Zabok'.