Hrvatska
FOTO: Dok prva ekipa niže poraze, druga ekipa Cedevite niže pobjede

FOTO: Dok prva ekipa niže poraze, druga ekipa Cedevite niže pobjede

Autor: Teo Cilar

Košarkaši Cedevite priredili su iznenađenje te su u drugom kolu HT Premijer lige iznenadili Split u gostima.

Pred pravom košarkaškom atmosferom na Gripama košarkaši Splita nisu bili na razini prijašnjih susreta što je druge ekipa Cedevite znala iskoristiti i ostvariti uvjerljivu pobjedu rezultatom 61:77

Utakmica je počela dirljivim momentom kada su cijele Gripe uz košarkaše Splita, Cedevite te sudačku trojku pozdravili Dina Rađu i još mu se jednom naklonili za njegovu karijeru i ulazak u Kuću slavnih. Emocije su proradile, pustio je suzu Dino, ali i mnogi na tribinama. 

Cedevita od samog početka nije dopustila Splitu da nametne svoj agresivni ritam te su od samog početka usmjerili vodu na svoj "mlin". Predvođeni sjajnim Tonijem Perkovićem gosti iz Zagreba već su sredinom četvrtine imali 11 poena prednosti, a minutu i pol kasnije i plus 12, točnije 8:20. Do kraja četvrtine Split je ipak uspio smanjiti serijom 10:5 i u drugi period ući s zaostatkom od sedam poena razlike. 

Obrana Cedevite u drugoj četvrtini bila je još bolja, dopustila je Splitu svega 14 postignutih poena i na odmor otišla s 10 poena prednosti. 

Očekivali smo puno bolji Split u drugom poluvremenu, ali nismo ga dočekali. Upravo suprotno. Treća četvrtina bila je uvjerljivo najgora za domaćine. Postigli su samo 11 poena, a Cedevita je pobjegla na nedostižnih 18 poena prednosti. Posljednji period bila je samo formalnost za goste koji su Split na domaćem terenu ostavili na svega 61 poen.

Perković je bio najbolji igrač utakmice, ubacio je 21 poen uz po 4 skoka i osvojene lopte. Toni Katić odlično je vodio igru protiv svoje bivše momčadi, a uz 11 poena imao je i 8 asistencija, 4 skoka i 3 osvojene lopte. Kod Splita najbolji Michael Jamal Cobbins s 14 poena i 9 skokova, Tomislav Gabrić je ubacio 11, a Mate Kalajžić 10 uz 6 asistencija, 5 skokova i 3 osvojene lopte, ali treba spomenuti i 5 izgubljenih "baluna".