Hrvatska
Dolazi Sonik, vraćaju se Maligani

Dolazi Sonik, vraćaju se Maligani

Autor: Ferata.hr

Sinj je na nogama!

U subotu konačno počinje i hrvatsko košarkaško prvenstvo, odnosno HT Premijer liga, a među odabranima ponovno ćemo gledati i sinjskog Alkara koji u Sinju od 19 sati igra protiv Sonika…

Alkar će u prvom kolu biti domaćin povratniku među prvoligaše, zadarskoj Sonik Puntamiki koja je pojačala svoje redove s nekoliko provjerenih i iskusnih imena od kojih posebno odskače ime Šime Špralje, Josipa Jukića i Juraja Segarića uz još nekoliko starosjedioca u momčadi.

S druge strane i Alkar u prvenstvo kreće poprilično redizajniran i bitno pomlađen u odnosu na prošlu sezonu. U momčadi više nema legende kluba, Mirka Modrića, koji je zaključio 22 godine dugu karijeru koju je proveo isključivo u dresu Alkara.

Nema više niti Ivana Svaline koji je obukao dres Ribole iz Kaštela, a tamo je preselio i Dino Šipić. Bruno Markulin također je završio među drugoligašima, a njegov novi klub su Jazine Arbanasi. Iz prošlogodišnjeg sastava više nema niti Josha Browna te Ljube Šamadana. Domagoj Kanaet još uvijek nije zaliječio ozljedu i pitanje je kada možemo očekivati njegov povratak košarci.

Iako su postojali inozemni interesi za uslugama prošlogodišnjeg najboljeg strijelca Hrvoja Vučića, on je voljom dvogodišnjeg ugovora ipak ostao u redovima Alkara. Ostanak pišemo i Gabrijelu Mariću, kao i Frani Praliji koji bi od ove sezone mogao biti ugodno iznenađenje. Ivan Jurela i Lovre Tvrdić također su na listi onih koji nastavljaju gdje su stali lani.

Listu pojačanja predvodi 29-godišnji američki razigravač Nick Neal koji je dvije godine igrao gruzijsku ligu gdje je bio najbolji asistent, a njemu se priključio i 22-godišnji sunarodnjak Emmanuel Wembi koji igra pozicije četvorke i petice i ovo mu je prva europska sezona.

Na poziciji šutera doveden je Ivan Kučan koji je ranije igrao u Kvarneru i Škrljevu, dok je na mjesto drugog razigravača u Sinj stigao Srđan Brocić, 20-godišnji Vukovarac koji je igrao za Borovo, ali i niže talijanske lige. Krilnu poziciju pojačao je i 19-godišnji Fran Jacović, koji je stasao u Cedevitinom inkubatoru. Momčadi je uz nekoliko juniora priključen i dosadašnji igrač Cetine iz Trilja, Stanko Dukić.

Nakon dvije godine u Sinj se vratio i trener Damir Milačić s kojim je Alkar ostvario sjajne rezultate, a on nam je i najavio početak nove sezone:

“Zadovoljan sam odrađenim u pripremnom razdoblju, odlična je atmosfera i jedva čekamo svi skupa da krenemo. Prva utakmica uvijek sa sobom nosi opasnosti, ona sa sobom nosi određen pritisak, ali vjerujem da ćemo biti dovoljno dobri za bodove. Sonik je jedan odlična momčad, pojačana s nizom provjerenih igrača, stoga očekujem veliku borbu. Veselimo se i povratku naših najvatrenijih navijača i pozivam sve ostale da nas bodre.”, kazao je Milačić.

Treneru Milačiću i dalje će asistirati Denis Bobeta, koji će usto voditi i kadete i juniore Alkara, ali i dobro poznato lice u Sinju, u vidu Luke Žitka kojeg sinjskoj publici vjerujemo ne treba posebno predstavljati. Valja dodati kako se od ove sezone prvenstvo igra trokružno.

Ovih dana još jedna dobra vijest za Alkar stigla iz redova Sinjskih Maligana. Naime, još od početka godine Maligani su bojkotirali domaće oglede Alkara u novoj GSD Ivica Glavan Ićo, no izgleda je tomu na sreću došao kraj i da će se sinjska dvorana ponovno moći zvati – grotlom.

Roster Alkara:
Alkar 2019-09-23.doc