Hrvatska
Domagoj Bašić se uoči Dubrava kupa prisjeća svojih igračkih dana u dresu Dubrave

Domagoj Bašić se uoči Dubrava kupa prisjeća svojih igračkih dana u dresu Dubrave

Autor: KK Dubrava

Jaka imena na Dubrava kupu.

Nakon nekoliko godina KK Dubrava organizira jaki seniorski turnir koji će se ove godine održati u subotu i nedjelju, 15. i 16.rujna u SD Dubrava. Uz domaćina nastup na turniru potvrdili su Cibona, Cedevita i GKK Šibenik.

U polufinalnim utakmicama u subotu, 15.rujna igraju: Dubrava – Cibona (17.00) i Cedevita – GKK Šibenik (19.00). U nedjelju, 16.rujna utakmica za treće mjesto igra se u 15.00 sati, a finale u 17.00.

Ulaz je slobodan.

Za službene stramice KK Dubrava turnir najavljuje košarkaš Šibenika Domagoj Bašić koji je i sam nosio dres Dubrave od kraja 2009.godine do ljeta 2011.godine i nesretnog ispadanja u A 2 ligu. 

”Kroz sve ove sezone koje sam nakon toga proveo u Zaboku i Šibeniku uvijek se toga prisjetim kao teškog trenutka u karijeri. Imali smo mladu momčad s Darijom Šarićem i Mislavom Brzojom, a od nas iskusnijih bili smo Tomislav Čuljak i ja. Nerado se toga sjećam, a u Dubravi smo imali zadnju loptu za ostanak u ligi. U svemu tome Dubrava mi je uvijek u lijepom sjećanju, i kao kvart i kao klub pa sam poslije utakmica znao često ostati u druženju s prijateljima i suigračima. Vjerujem da će se Dubrava ubrzo vratiti tamo gdje i pripada, a to je u najviši rang naše košarke”, kaže Domagoj na početku razgovora koji je već šest punih sezona članom Šibenika.

 ”Prošao sam ovdje puno lijepih sezona, a svaka na svoj način. Od ulaska iz druge u prvu ligu, do osvajanja prvog mjesta prije dvije godine u regularnom dijelu. Šibenik je stalno u vrhu i grad voli košarku i to je ono što me posebno čini sretnim”.

Šibenčani na turnir dolaze s novim trenerom Mirom Jurićem i nizom mladih igrača.

 ”Ove godine proračun je nešto smanjem i odlučeno je još veću prigodu dati mladim igračima, a Šibenik ima zaista dosta talentiranih mladih igrača. Pristigli su nam Junaković i Vuko i možda stigne još neki iskusniji igrač do početka sezone. Miro Jurić je uvijek bio uz stožer i radio veliki posao, a sada je dobio priliku i samostalno voditi momčad i sigurno je da ima kvalitetu za poziciju šefa struke”.

U polufinalu turnira suparnik Šibeniku biti će Cedevita koja bi na parket u Dubravi trebala istrčati u sastavu koji će igrati HT Premijer ligu ”Bez obzira u kojem sastavu nastupila Cedevita je favorit, jer uz mlade talentirane igrače ima i nekoliko provjerenih iskusnih igrača. Sve momčadi na turniru su odlične i nama je ovo lijepa provjera uoči sezone te s velikim zadovoljstvo dolazimo u Dubravu”, zaključio je Domagoj razgovor.