Hrvatska
Dominacija u skoku odlučila dalmatinski derbi

Dominacija u skoku odlučila dalmatinski derbi

Autor: Paulo Sarić

Domaćini su iskoristili probleme s ozljedama Kraljevićeve momčadi.

Dubrovnik je pobjednički krenuo u novu sezonu. Igrači Željka Vreće na domaćem su terenu na otvaranju Prve muške lige zahvaljujući dominaciji u skoku i čak 19 uhvaćenih lopti više rezultatom 104-77 svladali KK Sonik Puntamika.

Naglasak je od početka bio na napadu, pa je trebalo proteći tek nešto više od tri minute da obje momčadi dođu do dvoznamenkastog učinka. Sve do pretkraj prve četvrtine gledali smo igru koš na koš da bi se domaćini nakon minute odmora razbudili i serijom 8-0, koju je tricom zaključio Nikola Došen, otišli na plus pet (25-20). S istom se prednošću ušlo u drugu dionicu, a da se Dubrovčani prerano ne odvoje pobrinuo se lanjski junior KK Zadar Lovre Paleka koji je u četiri i pol minute ubacio deset poena i držao svoju momčad u priključku. Ipak, završnica poluvremena pripala je domaćinima. Toni Mustapić tricom je pokrenuo seriju Dubrovnika 10-0 nakon koje je na semaforu svijetlilo ugodnih 51-39 za Vrećine momke.

Treća je četvrtina protekla u većinom izjednačenoj igri u kojoj se prednost domaćina kretala između 12 i 16 koševa i taman u trenucima kada se činilo da će Dubrovčani na krilima raspoloženog Petra Dubelja rutinski privesti susret kraju Zadrani su ubacili u brzinu više i nakon novog, 19. koša mladog Paleke, prišli na minus deset (83-73).

No, bilo je to od gostiju koji su do kraja susreta ubacili samo četiri poena, sva četiri u zadnjoj minuti, pa su domaćini na koncu došli do uvjerljive pobjede.

Dubrovčane je predvodio Dublje s 20 koševa, devet asistencija i šest skokova, a po 17 poena su dodali Došen i Ivan Vodopija, dok je najefikasniji kod Puntamike bio Paleka s 19 koševa uz samo jedan promašaj iz igre (8-9).