Hrvatska
Dominic Gilbert napustio Zadar

Dominic Gilbert napustio Zadar

Autor: Branko Tabak

Iznenađenje? Nimalo!

Dominic Gilbert je napustio KK Zadar. Nije tajna da je bio nezadovoljan statusom u klubu u novoj sezoni u kojoj je momčad preuzeo trener Veljko Mršić. Razlog je to zbog koje se dao u potragu za novim klubom te će karijeru nastaviti u Nizozemskoj, točnije u Den Boschu.

Zanimljivo je da je Gilbert otputovao iz Zadra prije stupanja mjera o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, odnosno da je vrlo izgledno da je uvođenje novih epidemioloških mjera utjecalo na ubrzanje procesa odlaska nezadovoljnog igrača iz kluba.

Za razliku od dosadašnjih odlazaka kada je klub otkazivao suradnju igračima pa je, ovisno u ugovoru, morao ispuniti sve svoje obveze prema njima, ovoga puta Zadar je taj kojeg se mora obeštetiti zbog raskida ugovora.

Iako se klub službeno nije oglasio izvjesno je da je ovo gotova priča jer nezadovoljnog igrača u ekipi ne želi imati nitko. Uz to, tu je i financijska odšteta. Čini se da je ovo rasplet koji savršeno odgovara svima. 

Veljko Mršić sada ima priliku dovesti igrača po svojoj volji i na poziciji za koju procjenjuje da je najpotrebnija momčadi.

Gilbert je u Zadar došao početkom sezone 2019/20 iz Cibone s kojom je sezonu ranije osvojio naslov državnog prvaka. Sa Zadrom je nastavio trofejni niz osvajanjem Kupa Krešimira Ćosića. U Nizozemskoj su odigrana tek dva kola te jedna utakmica iz trećeg. Den Bosh je na omjeru pobjeda I poraza 1-1.