Hrvatska
Dominik Mavra: 'Balkon je uvik jeb... stvar!'

Dominik Mavra: 'Balkon je uvik jeb... stvar!'

Ova pobjeda koliko je naša, toliko je i pobjeda publike!

Dominik Mavra, kapetan Zadra, u dvije sezone je u nacionalnim natjecanjima osvojio sve što se osvojiti može: dva Kupa Krešimira Ćosića i naslov prvaka Hrvatske za 2021. Prošla sezona nije privedena regularnom kraju već je prekinuta zbog koronavirusa, ali neka ostane zabilježeno da je u trenutku prekida Zadar držao prvo mjesto u HT Premijer ligi.

Uz sve to Mavra je proglašen najkorisnijim (MVP) igračem i kupa i finalne serije doigravanja.

- Manje je bitno jesam li MVP, ovo je nešto čime se ja punim. Meni kao zadarskom ditetu treći trofej u dvije sezone bi jednako značio i da nisam ušao u igru. Emocionalno, Zadar je moja najveća strast i kad odrasteš u Jazinama to je nešto što je stvarno duboko u tebi i stvarno u ove dvije godine nekad se nije bilo lako nositi s time, s očekivanjima i svime. Sad kad podvučem crtu nakon dvije godine i tri trofeja koja smo donijeli gradu – nevjerojatno!

Prokomentirao je i atmosferu u Dvorani Krešimira Ćosića:

- Bilo smo stvarno dugo bez navijača, ova pandemija ubila je sve i u trenu kada su oni ušli u dvoranu pobjeda je bila upisana. To je kraj priče! Nema dalje! Split jednostavno nije znao di je. Ova pobjeda koliko je naša, toliko je i pobjeda publike, rekao je Mavra, a onda se osvrnuo na tradicionalnu proslavu naslova na balkonu zgrade Gradske uprave na zadarskom Narodnom Trgu:

- U drugom mjesecu smo padali s ove ograde na Višnjiku, nije bilo balkona. Ne bi bilo dobro da padnemo s ove na Trgu, ali... Balkon je uvik  je... stvar

Uz igre koje pruža, način na koji motivira suigrače i s emocijom koju prenosi na parket, Mavra bi već danas trebao imati ponudu o nastavku suradnje sa Zadrom.