Hrvatska
Dominik Mavra: Finale bez publike, bit će to jako čudno

Dominik Mavra: Finale bez publike, bit će to jako čudno

Zadar brani Krešin kup.

Košarkaši Zadra pred sobom imaju zadnju prepreku na putu obrane Kupa Krešimira Ćosića kojeg su osvojili prošle godine u veličanstvenoj atmsoferi zadarskog Višnjika. U finalnoj utakmici čeka ih Split koji na trofej čeka 17 godine. Susret se igra u subotu 13. velače u Omišu, uz prijenos na HRT-u (Drugi program) i Arena Sport Televiziji.

Posljednji put smo gledali dalmatinski derbi u Kupu Krešimira Ćosića 2004. godine, kad je Roko Ukić usred Jazina zabio koš za pobjedu. Četiti godine kasnije ova dva kluba su se borila za naslov prvaka Hrvatske. Zadar je u finalnoj seriji slavio 3-2. Od tada do danas Zadrani nisu uspjeli uzeti naslov prvaka države. 

Ove sezone momčadi Veljka Mršića i Ivice Skelina odmjerili su snage četiri puta. Omjer je 2-2, a obje momčadi su po jednom slavile na gostujućem parketu. Prošlog vikenda smo gledali dva lica Zadra, kad su u prvoj utakmici upisali poraz od 20 poena razlike u HT Premijer ligi, dok su 24 sata kasnije dominirali nad Splitom u ABA ligi.

Zadar je do sada Kup Krešimira Ćosića osvajao sedam, a Split pet puta. 

Justin Carter je već jednom osvojio Kup države u svojoj karijeri i to prije tri godine u Kazahstanu igrajući za Astanu.

“Pokušat ćemo ostati dosljedni, moramo pogoditi naše šuteve i pronaći otvorene šutere poput Jordana i Mavre. Ako budemo pravi možemo napraviti veliki rezultat,” rekao je Justin Carter.

Dominik Mavra je prošle godine proglašen za MVP-a finala Kupa.

“Mislim da će biti dobra utakmica. I ova protiv Cibone bila je zanimljiva za gledanje, možda malo teža našim navijačima zbog završnice. Moramo pokušati ponoviti onu drugu utakmicu protiv Splita kad smo pokazali kako treba igrati protiv njih” istaknuo je Mavra.

Koliki hendikep će biti igrati bez publike ovo finale?

“Ove godine će to biti jako čudno, primjer može biti utakmica protiv Cibone gdje smo više puta bili na desetak razlike onda bi publika pomogla da tu utakmicu prelomiš i da ne dopustiš protivniku da se vrati u utakmicu. Jer u ovim okolnostima gdje se čuju škripa tenisica i gdje se osjetio umor od proteklog vikenda, mislim da u tim trenucima bi publika puno pomogla sa svojom euforijom, da nas još digne da damo zadnji atom snage koji imamo u sebi i da prelomimo utakmicu. Ali već smo navikli igrati pod ovim uvjetima cijelu godinu, ne treba ni govoriti u slučaju dizanja trofeja, navijači će svakako nedostajati. Gdje god da se ovo finale igra bilo bi naših navijača, more njih” komentirao je nedostatak publike Mavra.

Osim viroznog Duje Brala svi ostali igrači Zadra su spremni za susret.