Europa i Svijet
Dominik Mavra napušta MZT i odlazi u Litvu

Dominik Mavra napušta MZT i odlazi u Litvu

Autor: Teo Cilar

Već treći klub za Mavru u ovoj sezoni.

Zadarski košarkaš Dominik Mavra trebao bi postati novim igračem litvanskog Lietkabelisa nakon što u subotu odradi utakmicu protiv Petrol Olimpije u ABA ligi.

Nakon što je Adas Juskevičius napustio Lietkabelis i prešao u Galatasaray, struka kluba bacila se u potragu za novim igračem na mjestu organizatora igre, a odluka je pala na Mavru koji bi trebao potpisati ugovor na godinu i pol sa četvrtoplasiranim klubom Prvenstva Litve koji je u ovoj sezoni igrao i 7 Days Eurokup. 

Hrvatski je košarkaš sezonu započeo u Juventudu iz Badalone gdje se brzo sporazumno razišao s klubom i potpisao za MZT Skoplje Aerodrom. Tu je odigrao 11 utakmica u ABA ligi te je bio na prosjecima od 12.5 poena, 6.5 asistencija i 4.2 skoka. 

Mavra je navodno nezadovoljan rezultatima i stanjem u klubu pa je zato odlučio otići što je potvrdio i sportski direktor MZT-a Toni Grnčarov.

- Istina je da je Mavra tražio da ode u drugi klub. To već nekoliko dana "prezentira" na treningu tako da smo u dogovoru sa stručnim stožerom i trenerom Željkom Lukajićem odlučili da je za klub najbolje da ga se oslobodi daljnjih obaveza, ali uz adekvatnu odštetu. Mavra je to prihvatio i praktično je sam platio svoj odlazak iz kluba.