Hrvatska
Dojmljivi debi Vraneša u dresu Šibenke

Dojmljivi debi Vraneša u dresu Šibenke

Hemes nije imao nikakvih izgleda.

Sigurna pobjeda Šibenke nad pomlađenim Analitičarima. Od početka susreta Šibenčani su agresivnom igrom natjerali Analitičare na veliki broj pogrešaka i preuzeli kontrolu nad utakmicom. Domaćini su teško dolazili do pozicije za ubačaj pa je i postotak istih bio vrlo nizak. U posljednjoj četvrtini priliku su dobili i mladi Šibenčani pa je domaćin došao do daha i smanjio prednost gostiju.

Kod domaćih se istaknuo Julijan Rajić s 19 poena i 7 skokova te dvostruko-dvostruki Franko Kalpić s 10 poena i 10 skokova.

Kod Šibenke je čak šest igrača ubacilo dvoznamenkasti broj koševa, a posebno se iskazao novopridošli centar Vraneš s 16 poena i čak 15 skokova. Uz njega dvostruko-dvostruki Vuko s 12 poena i 10 skokova te Šarić s 15 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Gordan Zadravec, trener Hermes Analitice: „U najavi i pripremi utakmice znali smo da je ključ utakmice u izgubljenim loptama. Nažalost, naša pomlađena momčad nije dobro reagirala u tom segmentu i olakšala je gostima put do pobjede. Čestitam Šibenčanima na pobjedi.“

Edi Dželalija, trener Šibenke: „Mi smo vrlo ozbiljno pristupili utakmici, nimalo ne podcjenjujući domaćina. Čestitam igračima na pobjedi i zahvaljujem Funcutima na podršci. Ovo nam je vrlo značajna pobjeda radi podizanja samopouzdanja i poticaj za daljnji rad.“