Europa i Svijet
Donosimo raspored četvrtfinala Svjetskog prvenstva

Donosimo raspored četvrtfinala Svjetskog prvenstva

Autor: Teo Cilar

Nakon "ljepotice" Svjetskog prvenstva između Australije i Francuske, dobili smo sve parove četvrtfinala SP-a.

Australija i Francuska odigrale su najljepšu utakmicu ovog Svjetskog prvenstva. Na kraju je bolja bila Australija s 100:98 (23:24, 23:22, 25:29, 29:23) koja je tako osvojila prvo mjesto skupine i izbjegla u četvrtfinalu SAD, a u mogućem polufinalu Srbiju. 

Susret koji je cijelo vrijeme bio napet i s puno dobrih poteza, odlučen je u posljednjih 29 sekundi kada Matthew Dellavedova pogađa dva slobodna bacanja za vodstvo Australije 98:96. Nando De Colo je polaganjem 16 sekundi do kraja vratio utakmicu u egal da bi na pet sekundi do kraja Vincent Poirier faulirao Dellavedovu koji je pogodio prvo, a promašio drugo bacanje za vodstvo Australije 99:98. Izgubila je tada Francuska loptu, točnije Andrew Albicy. Loptu je ukrao Patty Mills, a na 0.9 stotinki do kraja, fauliran je Mitch Creek koji je pogodio prvo, promašio drugo i tada namjerno promašio treće slobodno bacanje za veliko slavlje Australije. Mills je s 30 poena i 3 asistencije predvodio Australiju, Joe Ingles je zabio 23, a Aaron Baynes 21 uz 5 skokova. Kod Francuske Evan Fournier 31 uz 6 skokova i 4 asistencije, De Colo je zabio 26, a Nicolas Batum 13 uz po 3 skoka i asista. 

Četvrtfinale počinje danas kada ga u Dongguanu otvaraju Srbija i Argentina u 13 sati dok će u 15 sati na teren u Shangaiu Španjolska i Poljska. 

Srijeda je dan za druga dva četvrtfinalna susreta. U 13 sati na teren će najatraktivniji par četvrtfinala, SAD i Francuska u Dongguanu, a u 15 sati u Shangaiu igraju Australija i Češka.