Europa i Svijet
Donosimo situaciju s ozljedom Matkovića i pregled naše C skupine nakon dva kola

Donosimo situaciju s ozljedom Matkovića i pregled naše C skupine nakon dva kola

Autor: Teo Cilar Photo: FIBA

Danas smo gledali dvije vrlo neizvjesne utakmice u našoj skupini.

Hrvatska je danas upisala uvjerljivu pobjedu na Eurobasketu. Bili smo uvjerljivo bolji od Velike Britanije s 86:65, a vodili smo i s preko 30 poena razlike. Ono što je sve zabrinulo je ozljeda Karla Matkovića sredinom posljednje četvrtine kada je izvrnuo zglob. 

Prema svemu sudeći s njim će biti sve u redu što je i on sam potvrdio. Dobro će doći i slobodan dan koji sutra ima Hrvatska, a naša sljedeća utakmica je na rasporedu u ponedjeljak kada u 14:15 sati igramo protiv Estonije koja je danas nakon vodstva 73:70 u završnici utakmice protiv Ukrajine prosula prednost i izgubila s 73:74 te su tako nakon dva kola bez pobjede, kao i Velika Britanija. 

Grčka je opet ispustila visoku prednost u posljednjih pet minuta protiv domaćina Italije. Domaćini su imali priliku u posljednjih 14 sekundi dva puta odvesti utakmicu u produžetak, ali promašili su dva šuta za tri poena te je Grčka upisala i drugu pobjedu i gotovo sigurno osigurala poziciju broj jedan u skupini. Hrvatska bi se tako protiv Italije trebala boriti za poziciju broj dva u skupini C, ako naravno s naše ili njihove strane ne bude nekih kikseva. Grčka je uz Ukrajinu vodeća u skupini s omjerom 2-0, Hrvatska i Italija su na 1-1, a Estonija i Velika Britanija na 0-2.