Intervjui
Donovan Mitchell za Basketball.hr: Šarić i Bogdanović su odlični igrači

Donovan Mitchell za Basketball.hr: Šarić i Bogdanović su odlični igrači

Autor: Teo Cilar

Najbolji igrač Utah Jazza i glavni kandidat za rookieja godine u NBA ligi.

Iz Beograda za Basketball.hr Teo Cilar

Final Four Eurolige u Beogradu privukao je mnoga poznata imena svjetske košarke. Definitivno najviše pažnje, privlačio je jedan od glavnih kandidata za rookieja godine u NBA, košarkaš Utah Jazza Donovan Mitchell

Ovog odličnog mladog košarkaša uhvatili smo nakon što je Real Madrid osvojio svoju desetu europsku titulu. Sjedio je u prvim redovima uz teren s dva prijatelja dok se odvijala ceremonija dodjele trofeja i spremno se slikao sa svima koji su došli do njega. Iskoristili smo priliku pa smo ga i mi zamolili za zajedničku fotografiju, da bi nam potom odgovorio i na nekoliko pitanje, unatoč redu fanova za slikanje koji je bio sve veći

Mitchell se slikao baš sa svima koji su to željeli, čak je i otišao do tribina na poziv navijača koji nisu mogli na teren gdje se poslikao i podijelio autograme. 

Naše prvo pitanje bilo je vezano za dva hrvatska košarkaša, Darija Šarića i Bojana Bogdanovića.

- Odlični igrači, Bojan je strašan šuter i kada ga krene teško ga je zaustaviti. Iza Darija je odlična sezona, bio je jako važan za ekipu 76ersa, a i protiv nas je odigrao jednu odličnu utakmicu ove sezone (pobjeda 76ersa 104:97, Dario je ubacio 25 poena uz 10 skokova).

Drugo pitanje odnosilo se na atmosferu na Final Four i kvalitetu košarke koju je vidio u finalu.

- Moj suigrač Ekpe Udoh koji je prošle sezone igrao za turski sastav pričao mi je kakvu atmosferu rade njihovi navijači. Zaista su napravili poseban ambijent. Mogli smo vidjeti mnogo dobrih poteza i zaista jedno kvalitetno i zanimljivo finale, rekao nam je Mitchell koji je svoju prvu NBA sezonu završio s prosjekom od 20.5 poena te uz po 3.7 asistencija i skokova dok je u doigravanju svoju statistiku podigao na 24.4 poena, 5.9 skokova i 4.2 asistencije što je definitivno statistika za osvojiti nagradu najboljeg rookieja sezone.