Hrvatska
Došen i Dubelj uništili svoje Kaštelane, odlična reakcija kadeta Krešića

Došen i Dubelj uništili svoje Kaštelane, odlična reakcija kadeta Krešića

Pobjeda Dubrovnika.

Košarkaši Ribole Kaštela na svom su terenu odigrali treću pripremnu utakmicu i treći put teren napustili poraženi. Nakon poraza od Alkara i Sonik Puntamike sinoć su bolji od njih bili i igrači Dubrovnika s kojima će se u nastupajućoj sezoni najmanje dvaput susresti i u utakmicama Prve lige koja kreće od 6. listopada.

Osim na samom početku dvoboja, kada je povela sa 2: momčad Kaštela ni u jednom trenutku susreta više nije bila u vodstvu pa je pobjeda gostiju sasvim zaslužena. Prvu evidentnu prednost 'gospari' su stekli kada se razigrao veteran Maro Lučić za kojeg nije bilo odgovora u reketu domaćih kojima je nedostajao najviši igrač Frane Marasović. 

Gosti su više puta imali i dvoznamenkastu prednost, ali im je ipak u posljednjoj četvrtini susreta pobjeda bila ugrožena. Najefikasniji igrač susreta bio je Nikola Roso sa 20 koševa, dok su goste predvodila dvojica bivših igrača Ribole Kaštela. Petar Dubelj ubacio je 18, a Nikola Došen 17 poena. Punu pažnju trenera Kaštelana Luke Žitka dobio je i kadet Mario Krešić koji je u potpunosti opravdao trenerovo povjerenje, a uz odlično odigranu obranu, uspio je postići i 8 koševa.

RIBOLA KAŠTELA: Pruže, Vidović, Biočić 10, Sanader, Bilandžić 13, Roso 20, Krešić 8, Vručinić 16, Rašetina 3. Trener: Luka Žitko
DUBROVNIK: Petrović 2, Stasjuk 6, Soko, Došen 17, Dubelj 18, Mustapić 4, Vujičić 11, Vodopija 4, Lučić 11, Raguž, Boban 3. Trener: Darko Kunce