Hrvatska
Došen i Gilbert donijeli pobjedu Alkaru

Došen i Gilbert donijeli pobjedu Alkaru

Autor: KK Ribola Kaštela Photo: KK Ribola Kaštela

Gostovanje kod Ribole.

Sinjski Alkar, dugogodišnji član HT Premijer lige, bio je prvi protivnik seniorskoj momčadi KK Ribola Kaštela u pripremnim, predsezonskim utakmicama.

Ribola je nastupila bez petorice igrača, među kojima su od nositelja igre u prošlim sezonama nedostajali kapetan Toni Biočić i centar Frano Marasović, dok su gosti bili kompletni, ali po svemu sudeći s još nepotpunim rosterom s kojim će ući u bitke za prvenstvene bodove.

Priliku da se naigra tako je opet dobio velik broj mladih igrača iz oba sastava, a većinom su to bili isti oni koji su se i početkom tjedna nadmetali na juniorskom turniru u Kaštelima.

Utakmica je rezultatski bila ravnopravna do sredine druge četvrtine, a tada su Alkari do velikog odmora naglo pobjegli na +15, ponajviše zahvaljujući Dominicu Gilbertu, Arianu Došenu i Hrvoju Vučiću, prekaljenim premijerligaškim igračima.

U nastavku su gosti i dodatno povećali razliku, da bi u drugom dijelu završne četvrtine dojučerašnji junior domaće momčadi, Jakov Sanader, serijom ubačaja spriječio još veći poraz.

Spomenuti Došen (16p) i Gilbert (15p) bili su najefikasniji pojedinci susreta, Vučić i Tomašević dodali su za pobjedničku ekipu po 11 koševa, dok su poraženi sastav predvodili Ivan Svalina i Jakov Sanader sa po 11 poena te Ivan Rašetina sa 10.

Kaštela, dvorana Sokolana

Sudac: Ante Pepur (Kaštela)

RIBOLA KAŠTELA – ALKAR 64:84 (21:26, 8:18, 14:22, 21:18)

RIBOLA KAŠTELA: Sanader 11, Klepo 5, Rašetina 10, Vidović 7, Markota 4, Martin Krešić, Svalina 11, Galić 7, Mario Krešić 5, Elez 4. Trener: Damir Rančić

ALKAR SINJ: Putnik, Gilbert 15, Jurela 2, Vučić 11, Dragović 8, Mastelić 5, Jukić 8, Došen 16, I. Jurela 5, Tomašević 11, Jukić Bračulj 3. Trener: Marko Trninić