Hrvatska
Došen uoči gostovanja Alkara u Zadru: Odustajanje nije opcija

Došen uoči gostovanja Alkara u Zadru: Odustajanje nije opcija

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: KK Ribola Kaštela

Sport je takav da uvijek ostavlja mrvu te toliko spominjane nade...

U okviru osmog kola Alkar će već u petak gostovati u Zadru. Utakmicu najavljuje portal Ferata.hr. 

Što reći u najavi susreta nakon pogleda na tablicu koja kaže da Alkar ima omjer 0-7, dok je Zadar na 5-2. Najlakše bi bilo donijeti zaključak, a definitivno ne bi bio daleko od istine, da je to put nade što se krajnjeg ishoda tiče.

No, ipak, sport je takav da uvijek ostavlja mrvu te toliko spominjane nade u eventualno iznenađenje, samo što bi u ovom slučaju to bila i mega senzacija. Ljudski i sportski je se nadati i vjerovati da možete. Bilo je i većih čuda u prošlosti pa stoga nije pošteno staviti “točku na i” i prije nego lopta krene s centra.

Da pozitivan stav ipak nije napustio igrače, potvrdio je i Arian Došen koji je itekako svjestan snage suparnika, ali bez obzira na sve – unaprijed predaje nema:

“Nije ugodno poslije serije poraza, ali posljednjih tjedana se dižemo u formi. Zadar je momčad na koju nije potrebno trošiti riječi, aktualni je prvak i veliki favorit, ali nije neranjiv. Nije ni Zadar briljirao u svakoj utakmici, vjerujem da i mi možemo pokazati više pa se u nekakvom raspletu možda ukaže prilika da zakuhamo situaciju. Dat ćemo sve od sebe, borit ćemo se do maksimuma i pokušati iznenaditi. Odustajanje nije opcija.”

Situacija je takva kakva jest, od nje se ne može pobjeći niti se može popraviti samo lijepim riječima i jednakim takvim željama. Teren je jedino mjerilo, dojam u toj priči malo vrijedi, jer na kraju će se jedino brojati pobjede. Toga moraju, a vjerojatno i jesu, biti svjesni svi.

Utakmica se igra u Krešinom domu od 17 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore