Kvalifikacije za Eurobasket 2021:

Hrvatska - Švedska Petak, 21.02. - 18 sati Nizozemska - Hrvatska Ponedjeljak, 24.02. - 19:30 sati

Hrvatska
Dosta je FB rasprava, KK Đakovo organizira Okrugli stol o stanju u slavonskoj košarci

Dosta je FB rasprava, KK Đakovo organizira Okrugli stol o stanju u slavonskoj košarci

Autor: Branko Tabak Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

Nismo za nikakve revolucije niti radikalna rješenja, ali jesmo da FB rasprave i mudrovanja zamjeni konkretna forma.

Alarmantno stanje u KK Đakovo i slavonskoj košarci (ne samo njoj) rezultiralo je inicijativom kluba za organizacijom Okruglog stola na temu Slavonska košarka koji će se održati u petak 23. kolovoza s početkom u 18 sati.

- Svjesni smo stanja košarkaškog sporta u regiji u kojoj živimo i problema koji imaju svi Klubovi u svom amaterskom funkcioniranju. Puno toga se može pročitati u komentarima bespućima interneta i FB-a. Gotovo odmah skoro identične stvari lako prepoznaš i u svom "dvorištu". Funkcioniranje amaterske sportske udruge doista se čini kao neka vrsta Sizifovog posla gdje osim što je drugi dan kamen opet negdje u dnu brda tu je cijela sila raznih detalja (redovito financijske prirode i naravno sve turbo-po-zakonu ) koji kao da su namjerno kreirana da se teško funkcioniranje samom Klubu i dodatno oteža.

Razmišljajući o svemu tome iskoristili bi prestojeće košarkaške dane u Đakovu te prije predstavljanja knjige o Kreši Ćosiću pozvali zainteresirane predstavnike slavonskih klubova, predstavnike HKS-a, županijskih košarkaških saveza i uopće sve zainteresirane koji dijele našu košarkašku svakodnevnicu na neku vrstu Okruglog stola i razmjenu mišljenja.

Predložili bi i teme:

Neposredna podrška HKS-a stručnom radu unutar slavonskih Klubova
Poticanje i značajno suportiranje natjecanja svih mlađih uzrasta slavonskih Klubova.
Razmišljanja o reorganizaciji seniorskih natjecanja u regiji Istok i Sjever

Na tragu diskusija i rasprave predložili bi i donošenje nekih zaključaka, inicijativa ili apela. Nismo za nikakve revolucije niti radikalna rješenja koja nikad ne završe dobro. Ali jesmo da FB rasprave i mudrovanja zamjeni makar nekakva konkretna forma i početak izrade strategija razvoja košarkaškog Istoka Sagledavajući slavonsku košarku nećemo ništa šokantno reći ako ustvrdimo da vremena nemamo previše...

Ne znamo gdje nas to može odvesti no sve ideje su dobrodošle, radujemo se druženju te se javimo sa više informacija uskoro, objavljeno je na Facebook stranici KK Đakovo.