Hrvatska
Double-double Antonia Vlaića za pobjedu Zaboka kod Hermes Analitice

Double-double Antonia Vlaića za pobjedu Zaboka kod Hermes Analitice

Autor: Teo Cilar

Gosti iz Zaboka rutinski su došli do pobjede.

Hermes Analitica i Zabok odigrali su susret 13. kola HT Premijer lige pred kamerama Arene sport, a bolji su bili gosti koji su zasluženo slavili rezultatom 65:74 i tako došli do svoje šeste pobjede kojom su zadržali sedmu poziciju na ljestvici. Hermes Analitica je s pobjedom manje na osmoj poziciji, posljednjoj koja vodi u doigravanje. 

Hermes Analitica-Zabok 65:74 (11:18, 18:20, 18:22, 22:14)

Kompletna statistika utakmice

Na samom početku utakmice Ivan Svoboda pogađa tricu i dovodi domaće u vodstvo. Petar Marić i Antonio Črnjević na drugoj strani odgovaraju mini serijom 5:0 za prvo vodstvo Zaboka. Hermes Analitica još je jednom povela s 7:5 nakon čega kreće serija gostiju iz Zaboka od 9:0 za vodstvo 7:14. Do kraja prvog perioda pala su po četiri poena s svake strane što je značilo da je Zabok imao vodstvo 11:18.

Patrik Jambrović tricom i Antonio Vlaić dvicom na samom početku drugog perioda vode Zabok do prve dvocifrene prednosti na susretu 13:23. Hermes Analitica uzvraća preko Brune Perića i Filipa Kordića te smanjuje na pet poena zaostatka. Zabok tada opet bježi na plus 10, a na 30-ak sekundi do kraja poluvremena i na najviših do tog trenutka utakmice plus 12. Konačan rezultat prvog poluvremena postavlja tricom Marko Raič koji smanjuje na 29:38.

Zabok je cijelu treću četvrtinu uspješno održavao stečenu prednost iz prvog poluvremena, a na nešto više od minutu do kraja tog perioda zabilježili smo i plus 14 do tog trenutka susreta nakon dvice Vlaića. Rezultat na kraju treće dionice glasio je 47:60 za Zabok. Nakon tri i pola minute igre u odlučujućem periodu, Zabok je došao do plus najviših 18na susretu i tu je pitanje pobjednika bilo riješeno. Iduće tri minute peripale su Hermes Analitici koja serijom 10:0 dolazi na minus osam, a na minutu i pola do kraja nakon dvice Hrvoja Garafolića i na minus šest. Domaćini do kraja susreta nisu više uspjeli zabiti koš dok ih je Zabok zabio tri i postavio konačnih 65:74. 

Prema viđenom, bila je ovo potpuno zaslužena pobjeda gostiju do koje ih je predvodio odlični Vlaić s 16 poena, 12 skokova i čak 4 blokade. Ivan Vučić ubacio je 15 uz 7 skokova, a vrijedi spomenuti i 13 poena, 5 skokova i 3 asista Marića. Kod domaćina Julijan Rajić 13 poena, 5 skokova i dvije asistencije dok je 12 uz 3 skoka zabio Braslav Turić. Spomenimo i Svobodu koji je ubacio 11 uz 8 skokova, 4 asistencije i 3 osvojene lopte.