Europa i Svijet
Hrvatska
Double-double učinci Tišme i Prkačina, Hrvatska bolja i od Grčke

Double-double učinci Tišme i Prkačina, Hrvatska bolja i od Grčke

Autor: Branko Tabak

A sada Talijani.

Hrvatska kadetska reprezentacija pobjedom nad Grčkom 71-83 izborila je drugo mjesto u skupini C Europskog prvenstva u Novom Sadu te će se u osmini finala u utorak u 13:45 sastati  sastati s Italijom koja je u skupini D osvojila 3 mjesto.

Hrvati su protiv Grčke, baš kao i protiv Njemačke, kontrolirali igru i rezultat od početka do kraja susreta. Istina Grci su se početkom zadnje četvrtine približili na pet poena zaostatka (65-60) i imali napad kojeg je blokadom zaustavio Matej Bošnjak. Bio je to početak novog hrvatskog naleta koji nas je odveo i do +16 (65-81). 

Hrvati su na ovom prvenstvu imali tek jednu lošu četvrtinu, onu posljednju protiv Turske u prvom kolu kada su prosuli prednost od 11 poena viška.  Nakon toga napravljene su korekcije koje su nas dovele do drugog mjesta u skupini. Više od svega veseli igra i koncentracija igrača koja ni Njemačkoj ni Grčkoj nije dopustila povratak u susret.

Protiv Grka Ivan Perasović je postigao o 23 poena te je bio najefikasniji naš igrač, Boris Tišma i Roko Prkačin su imali double-double učinak. Tišma ja uz 22 poena imao 10 skokova, a Prkačin uz 10 poena 13 skokova.

Slijedi dan odmora, a onda utakmica istine ove generacije protiv Italije.