Hrvatska
Regija
'Dragulji' Cedevite Matković i Radović Preko Mege stigli na kaljenju u OKK Beograd

'Dragulji' Cedevite Matković i Radović Preko Mege stigli na kaljenju u OKK Beograd

Autor: Branko Tabak

Oba igrača bila su na prozivci kojom su započele pripreme za novu sezonu.

Košarkaška akademija Cedevita junior dala je na posudbu KK Mega Bemax juniorskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Karla Matković te mladog slovenskoi reprezentativca Roka Radović. Mega ih je odmah proslijedila na kaljenje u svoju podružnicu - OKK Beograd, 

Početak priprema OKK Beograd - Foto: OKK Beograd 

Ambicije OKK Beograd su puna afirmacija mladih igrača, odlični rezultati u Košarkaškoj ligi Srbije i plasman u Super ligu, navodi se na stranicama kluba. Sredina je to u kojoj bi Matković i Radović trebali dobiti veliki prostor u igri. Očekuje se da će ih Mega s vremenom vratiti natrag. Realno je, saznajemo u KK Cedevita junior, da Radović u drugom dijelu sezone u slovenskom prvenstvu zaigra za KK Cedevita Olimpija Ljubljana dok za sezonu 2020/21 KK Cedevita Olimpija računa na oba ova igrača. 

Podsjetimo, fuzijom KK Cedevita i KK Petrol Olimpija u KK Cedevita Olimpija Ljubljana oformljen je novi klub Cedevita junior. HKS je držeći se propozicija natjecanja odbio omogućiti novonastalom klubu sudjelovanje u HT Premijer ligi.

Zagrepčani su rješenje za svoje talente pronašli u suradnji s KK Mega Bemax.  S mađim igračima još nisu potpisani ugovori, a sa svima ostalima Cedevita junior se razišla.

Rok Radović - Foto: KK Cedevita