Hrvatska
Drama nad dramama! Paponja pogodio tricu za produžetak, Austin jsve poništio u zadnjem napadu Cedevite Junior

Drama nad dramama! Paponja pogodio tricu za produžetak, Austin jsve poništio u zadnjem napadu Cedevite Junior

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Publika je uživala

U 17. kolu Favbet Premijer lige Cedevita Junior je kao gost slavila u Dubravi 86:83. Gledali smo dramatičnu završnicu nakon što je Filip Paponja zabio tricu za domaćine sedam sekundi prije kraja i izjednačio rezultat (83:83). U posljednjem napadu Austin Luke (7as) je tricom donio gostima još jednu vrijednu pobjedu u zagrebačkom dvoboju.

Cedevita Junior je bolje otvorila susret i uz 11 poena razigranog Kevaughna Allena povela 21:7. Početkom druge četvrtine činilo se da će ovaj susret biti riješen do poluvremena jer je Cedevita Junior imala +19 (39:20). Tada se bude i domaćini koji tricama Paponje, Karahodžića i Vragovića najavljuju povratak u utakmicu koji je bio sve izgledniji nakon odličnih minuta Matea Vidovića pa su gosti na odmoru imali za Dubravaše prihvatljivih +8 (51:43).


U završnici treće četvrtine Dubrava dolazi na minus 4 (57:61), a nakon što je Cedevita Junior imala +11 (74:63) krenule su minute Karla Vragovića koji je poslije koševa Vidovića i Karahodžića povezao osam uzastopnih poena (dvije trice) podigavši dvoranu na noge koja je bila u euforiji nakon jedine prednosti Dubrave (77:76) na dvije minute prije kraja kada je pogodio Toni Ročak. Važan koš iz teške pozicije zabio je Ivan Karačić i tricu Allen za 81:77. Posljednji napad Dubrave na utakmici polučio je pravu dramu. Ročak je zabio jedno od dva bacanja, a nakon skoka u napadu Vidovića tricu za spomenuto izjednačenje Filip Paponja.

”Imali smo dobar ritam na početku a onda smo ulaskom u rotaciju zbog stranih igrača pali u ritmu. Bili smo dosta dobri prvih deset minuta i onda Dubrava koja igra na identičan način kao i mi nije odustajala što smo i znali. Mislim da je utakmica bila prava ljepotica i da su gledatelji mogli uživati. Vidjelo se dosta lijepih igračkih poteza i nadmudrivanja. Za nas važna pobjeda, a Dubravi želim sve najbolje. Bilo je jako teško i čestitke mojim igračima koji nisu pali i nakon trice Paponje na kraju” kazao je Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior.

”Čestitke Cedeviti Junior koja je danas upravo za ova tri poena bila bolja. Mislim da su gledatelji mogli uživati u utakmici s puno mladih igrača, a više s naše strane. Ovo nam je druga utakmica zaredom koju igramo protiv nominalno boljih protivnika i imamo loš ulazak u utakmicu. Uspjeli smo se vratiti nakon minusa i došli na korak od produžetka, ali jednostavno nismo smjeli imati tako loš period. Moramo od početka krenuti puno bolje i onda bi i protiv boljih klubova imali svoje šanse. Ono što me raduje je dosta minuta za mlade igrače koji moraju uzeti još više odgovornosti pored ovih ”starijih igrača’‘ kazao je Jeronimo Šarin, trener Dubrave.

”Tijesna pobjeda protiv Dubrave s kojima uvijek igramo neizvjesne utakmice ovdje u Dubravi. Drago mi je da smo izvukli pobjedu koja je izvučena na karakter kao i protiv Dinama” kazao je Sandro Rašić koji je za CJ ubacio 15 poena. Prvi strijelac je bio Allen (17), a Renato Serdarušić je dodao 11.

‘Čestitke CJ na pobjedi, a mojim momcima na pokazanom karakteru. Nažalost tih minus 19 je ispalo previše da se stigne. Iako smo stigli nismo uspjeli jer jednostavno to si ne smijemo dopuštati. Pretrčali su nas previše u prvom poluvremenu i to nam se obilo o glavu. Kasnije kada smo ih sveli pet na pet doveli smo utakmicu u naš ritam, ali nažalost na kraju nije bilo dovoljno” kazao je kapetan Dubrave Mateo Vidović koji je s 20 poena predvodio Lavove. Po 15 su ubacili Karahodžić i Vragović, a Paponja je uz 8 poena imao 10 asistencija.

Standings provided by Sofascore