Hrvatska
Drama u Dubravi riješena u produžetku, Furnir korak bliže ostanku

Drama u Dubravi riješena u produžetku, Furnir korak bliže ostanku

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Velika borba

U1.kolu HT Premijer lige za ostanak Furnir je u Dubravi nakon produžetka slavio protiv Vrijednosnica Osijek 83:74. Uzbudljiva utakmica na kraju je otišla na stranu domaćina, a ključnom se pokazala trica Filipa Bjelanovića za 78:74 nakon čega je još jednu dodao Lovro Mandalinić.

Raspoloženi Anyiarbani Makoi ubacio je 15 porena za Osječane u prvih 15 minuta kada su imali prednost 30:24. Do odmora se Furnir vratio u egal ponajviše zahvaljujući sjajnoj dionici Duje Rađe. Sastav Jeronima Šarina sredinom treće četvrtine imao je 11 razlike (51:40) uz raspoloženog Matea Vidovića činilo se da će bodovi lakše ostati u Dubravi. Ipak uz razigranog Makoi te Mateja Perkovića gosti su u posljednjih sedam minuta ušli u egalu (60:60). Sa šest uzastopnih poena Vidović odvodi domaćine na 66:60 ali posljednje dvije minute nisu uspijeli kapitalizirati +4 (68:64). Stigli su Osječani do produžetka uz Makoia, a u dramatičnom produžetku kada su u posljednje dvije minute Dubravaši ostali bez Vidovića zbog pet osobnih pogreški ukazao se spomenuti Bjelanović koji je uz Rađu i Mandalinića odveo Žute do pobjede.

Vidović je ubacio 20 poena, Mandalinić 18 uz 10 skokova i 6 asista, Rađa 13 (8sk), a Kenan Karahodžić 12 uz 6 skokova. Kod Vrijednosnica Osijek Makoi je ubacio 31 poen (4as), a Perković 11.

Standings provided by SofaScore LiveScore