Hrvatska
Drama u Dubravi, Samac promašio produžetak, Serdarušić zabio ključnu tricu

Drama u Dubravi, Samac promašio produžetak, Serdarušić zabio ključnu tricu

Autor: Cedevita Junior Cedevita junior Photo: KK Cedevita junior

Nova pobjeda Cedevite Junior.

U 13. kolu HT Premijer lige Cedevita Junior u gostima je pobijedila Furnir 83:80. U napetoj završnici ključnu tricu za 81:78 vodstvo gostiju na 28 sekundi do kraja zabio je Renato Serdarušić. Jake Babić s linije slobodnih bacanja potom je Furnir približio na -1, a nakon što je Goran Filipović realizirao oba slobodna bacanja za novih +3 Cedevite Junior, tricu za izjednačenje domaćina promašio je Domagoj Samac.

U dresu pobjednika Emir Šabić upisao je 19 poena, 4 skoka i 3 asistencije, Filipović je ubilježio 17 poena i 3 skoka, Jure Planinić 15 poena i 6 skokova, Serdarušić 11 poena, 5 skokova, 3 asistencije, 3 ukradene lopte i 1 blokadu dok je Filip Bundović uz 10 koševa i 3 skoka upisao čak 9 asistencija.

Za Furnir je Mateo Vidović ubilježio 16 poena, 5 skokova i 3 asistencije, a Kenan Karahodžić 14 poena i 6 skokova.

Kompletna statistika

Momčad trenera Damira Mulaomerovića prvu je dionicu završila s vodstvom 25:12, a na poluvremenu je imala prednost 43:36. Drugu polovicu susreta Cedevitaši su uz šest poena Jure Planinića i tricu Gorana Filipovića otvorili serijom 9-0 za prednost 52:36, ali su se domaćini uspjeli vratiti u egal.

Izjave nakon utakmice

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Mislim da, prije svega, nismo mogli držati ritam cijelo vrijeme. Druga stvar, bila nam je skraćena rotacija. Puno nam je igrača ozlijeđenih, Radović, Batinić… Ja bih pohvalio stvarno sve svoje momke, prije svega Serdadušića koji je odigrao sjajnu utakmicu. Prije svega u obrani, tako da ga je nagradilo i zadnjim šutem. Svi ostali su dali sve od sebe. Igrali smo veći dio utakmice dobro i kontrolirali utakmicu. Međutim, Dubrava je dobra. Opustili smo se, bila je to relaksacija nekih pet-šest minuta i doveli smo utakmicu u pitanje. Na kraju mi je drago što smo pobijedili. Imamo dosta tešku situaciju, dosta ozlijeđenih igrača, a vraćaju nam se neki iz korone i bit će nam dosta teško. Da smo izgubili ovo, bilo bi nam jako teško. Sad imamo samo dan da se odmorimo, dosta smo se potrošili, i da probamo dobiti Zadar. Sigurno da je Zadar favorit. Puno bolje igraju, doveli su neke nove igrače, s novim trenerom tu je i drugačija filozofija. Mislim da nam na neki način odgovaraju. Probat ćemo da uz jednu želju i borbenost nadoknadimo ove igrače kojih nema."

Renato Serdarušić, igrač Cedevite Junior: "Bilo je sjajno. Ovo mi je bila prilika i dao sam sve od sebe. Vjerujem treneru Mulaomeroviću. Rekao mi je da dam sve od sebe ovu utakmicu i ja sam to napravio."

Serdarušićev učinak bio je posebno važan zbog izostanka Roka Radovića i Josipa Batinića: "To su odlični dečki. Dečki koji treniraju top, koji su u top formi i jedva čekamo da se oni vrate."

Standings provided by SofaScore LiveScore