Hrvatska
Drama u Gorici pripala Cedeviti, slijedi majstorica

Drama u Gorici pripala Cedeviti, slijedi majstorica

Autor: kk cedevita junior KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

Velika borba za polufinale

U drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja HT Premijer lige Cedevita je u gostima pobijedila Goricu 86:85. Momčad Damira Mulaomerovića tako je izjednačila seriju na 1-1 i izborila majstoricu, koja će se igrati u utorak u Domu sportova.

Na poluvremenu je Cedevita Junior vodila 46:40, a sa zvukom sirene za kraj treće četvrtine Borna Kapusta zabio je tricu koja je Goricu uoči posljednjih 10 minuta približila na zaostatak 58:59.

Vitamini su bolje otvorili četvrtu četvrtinu. Matej Bošnjak (4 poena), Sandro Rašić (trica) i Josip Batinić (2 poena) sudjelovali su u 9-1 seriji Cedevite Junior, kojom su Zagrepčani na 7:31 min. do kraja utakmice poveli 68:60 i natjerali trenera domaćina Mladena Starčevića da pozove timeout.

Kad se kasnije Gorica približila na -4, Ivan Vučić iz desnog kuta je na 3:08 min. do kraja pogodio tricu za vodstvo gostiju 73:66, a on je na 1:38 min. do završetka pogodio i još jednu važnu tricu za prednost Vitamina 78:71.

Stvari su se zakomplicirale kad je Goran Filipović na 17 sekundi do kraja promašio oba slobodna bacanja pa je Cedevita Junior ostala na samo +3. Vučić je nakon toga za dvije sekunde napravio prekršaj na Mati Kalajžiću, a on je pogodio oba slobodnjaka za -1 Gorice i timeout Cedevite Junior. Gorica je potom odlučila napraviti faul i Emir Šabić je na 14 sekundi pogodio oba slobodna bacanja za 84:81 Cedevite Junior.

Na 11 sekundi Kalajžić je promašio prvo slobodno bacanje i onda namjerno promašio i drugo. Lopta je pritom došla do Vučića, a on je na 10 sekundi do kraja promašio oba slobodna bacanja.

Uspio je potom još na polovici Gorice na šest sekundi do posljednjeg zvuka sirene faulirati Karla Uljarevića, koji je promašio prvo i (namjerno) drugo slobodno bacanje. Gorica pritom opet nije došla do skoka u napadu i Šabić je na drugoj strani sve zaključio s dva slobodna bacanja pa trica Uljarevića sa zvukom sirene više nije bila važna.

U dresu pobjednika dvocifreni su bili Josip Batinić (15p, 3sk i 1as), Jure Planinić (13p, 7sk, 1as i 1bl), Filipović (13p, 3sk 6as i 4ukl), Vučić (11p, 9sk i 1as) te Rok Radović (10p, 2sk i 3as).

Goricu su predvodili Kalajžić (23p, 6sk i 3as) te Uljarević (21p, 5sk i 4as).

Kompletna statistika

Izjave nakon utakmice

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: "Bilo je dramatično. Velik je bio ulog u ovoj utakmici. U svakom slučaju smo pokazali puno bolju igru i karakter nego u prvom dijelu. Mislim da je otišlo i na stranu Gorice da ne bi bilo nezasluženo. Bila je prava playoff utakmica. Mislim da smo na jedan način obranom na Kapusti s visokim igračima unijeli dodatnu nesigurnost. Međutim, radi se o stvarno iskusnim igračima. Jako je vruće u dvorani i bila je dobra utakmica. Mislim da je ovo najbolja serija u ovom playoffu. U svakom slučaju igraju dvije jako dobre ekipe i drago mi je što ta treća utakmica odlučuje."

Josip Batinić, bek-krilo Cedevite Junior: "Dobra utakmica. Mislim da smo na kraju zasluženo slavili. Prvu utakmicu smo bili nervozni i pod pritiskom zbog domaćeg terena, a svi znamo da je Gorica kvalitetna momčad. Skupili smo glave i mislim da smo ovaj puno put bolje reagirali u obrani i zasluženo slavili."

Mladen Starčević, trener Gorice: "Kao što sam nakon prve utakmice rekao, druga je važnija, a sada je treća. Cedevita Junior je dobro otvorila utakmicu, dobila je dvije četvrtine, mi jednu, a zadnja je bila neriješena. Tako da su sve skupa zasluženo dobili. Vidjeli smo dobru košarku. Šestorica gostujućih igrača su bila dvocifrena, a četvorica naših. Sve skupa, dobra košarka. Mislim da nikog nismo razočarali i da smo dali neki svoj maksimum. Ipak igramo protiv ekipe koja je četvrta na tablici, a mi peti. No, nije sve gotovo. U utorak će u Domu sportova biti odlučujuća utakmica i nadam se da ćemo to dobiti."

Karlo Uljarević, playmaker Gorice: "Bilo je teško. Ušli smo malo lošije u utakmicu. Rekao bih da smo danas baš podbacili. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje, igrali smo timski i bolje rotirali. U prvom poluvremenu smo primili previše poena. Čestitam Cedeviti. Idemo se odmoriti i u trećoj utakmici neka bolji pobjedi."