Hrvatska
Drama u Kostreni donijela prvu pobjedu Depolink Škrljevu

Drama u Kostreni donijela prvu pobjedu Depolink Škrljevu

Autor: Vladimir Jurić Photo: KK Depolink Škrljevo

Dubrava propustila plus 8 iz 32. minute.

Košarkaši DepoLink Škrljeva došli su do teško izborene pobjede u utakmici 2. kola FAVBET Premijer lige pobijedivši Dubravu 100:94. Bila je to neizvjesna utakmica u kojoj su Zeleni do prva dva boda u novoj sezoni došli u posljednje dvije i pol minute, nakon što su u 37' imali zaostatak 85:86.

Početak utakmice za DepoLink Škrljevo krenuo je kao iz snova. Već nakon četiri minute na semaforu stoji 12:0 za Zelene. Karlo Uljarević sa sedam koševa i Marcus Teylor pokazali su da domaćin nije zaboravio igrati košarku. No, pet minuta kasnije na početku devete minute Dubrava dolazi na samo minus jedan pri rezultatu 22:21. Kapetan Mateo Vidović zabio je sedam koševa uz jednu tricu, dok je Kenan Karahodžić s dvije trice u nizu približio goste  rezultatskom egalu. Na mali odmor otišlo se prednošću domaćina 27:23 nakon što je Taylor zabio tricu i postigao deseti koš.

Druga četvrtina u znaku je stalnog pokušaja Dubrave da preuzme vodstvo. Nakon, što su gosti na krilima kapetana Vidovića koji je u prvom poluvremenu postigao 16 koševa uz dvije trice, dva puta došli do egala u 14' i 18', a tricom istog igraća u istoj minuti imaju i plus tri 41:44. Na veliki odmor Zeleni odlaze s prednošću 48:45.

I u nastavku vodila se prava borba za svaki koš. Kod DepoLink Škrljeva razigrao se Viktor Šarić koji je u trećoj četvrtini postigao šest koševa u nizu a na isteku tridesete minute na semaforu je stajalo 68:74 za goste.

Imala je ekipa iz Zagreba i plus osam u 32' 72:80, ali su se onda Zeleni vratili i došli do prve pobjede u novom domu, Sportskoj dvorani Kostrena.

 Najučinkovitiji na utakmici bio je igrač Dubrave Mateo Vidović s 25 postignutih koševa, dok je kod DepoLink Škrljeva Viktor Šarić postigao 22 koša.

Standings provided by Sofascore