Hrvatska
VIDEO: Drama u Osijeku, pobjeda Brokera - što je bilo Kapusti?

VIDEO: Drama u Osijeku, pobjeda Brokera - što je bilo Kapusti?

Autor: Branko Tabak

Izbornikovi pomoćnici jedan kontra drugoga...

U utakmici 6. kola HT Premijer lige Vrijednosice Osijek su na svom parketu pobijedili momčad Gorice 82-80. Bio je to sudar klubova čiji su treneri ujedno i pomoćnici hrvatskom izborniku Draženu Anzuloviću. Ovoga puta Vladimir Krstić je bio bolji od Josipa Sesara.

U uzbudljivoj završnici Ante Mašić je tricom smanjio prednost domaćina na 81-80. Na drugoj strani Ozren Pavlović je zabio prvo od dva bacanja, dohvatio loptu u skoku, a onda u nastavku akcije napravio prekršaj u napadu.

Gorica je krenula u napad za izjednačenje ili vodstvo, no Borna Kapusta se 24 sekunde prije kraja zabioja pod koš i iz teške situacije vraća loptu na vanjske pozicije - u ruke protivniku. 

Uslijedila je dvojbene situacije oko zadnjeg polja domaćina i nastavak napada Brokera kojeg je s greškom u koracima završio Abu Abdul Malik. Gorica je imala 13 sekundi za napad, priliku za prdoužetak, čak i pobjedu.

Nakon svega četiri sekunde i dva dodavanja Kapusta šutira preko ruke s velike udaljenosti, kratko, nerezonski i potpuno nepotrebno. 

Bio je to poklon bon za Vrijednosnice koje su ga znale iskoristiti.  Igrači i klupa Gorice u čudu su gledali što se to dogodilo.