Hrvatska
Drama u Sinju, Frano Pralija junak Sinja

Drama u Sinju, Frano Pralija junak Sinja

Autor: Ferata.hr

Na krilima Nicka Neala i Frane Pralije Alkar je u samoj završnici vratio iz mrtvih i na kraju protiv Zaboka slavio veliku i važnu pobjedu…

Na krilima Nicka Neala i Frane Pralije Alkar je u samoj završnici vratio iz mrtvih i na kraju protiv Zaboka slavio veliku i važnu pobjedu…

Nakon odličnog starta i dosta kombinatorike u fazi napada Alkar je ostvario prednost od 14:9, međutim, nakon gostujuće minute odmora, sinjska je momčad stala, Zabok se vratio i nekoliko puta bio u prilici preokrenuti, ali prvih deset minuta zaključeno je s po 17 koševa na svakoj strani.

Završnicu prve četvrtine Alkar je odigrao bez Neala, što se itekako osjetilo, ali povratkom američkog razigravača na parket u drugom periodu igre, prednost se brzo popela na osam koševa razlike. Odlično je funkcionirala domaća obrana, nisu gosti imali previše prostora, unatoč odličnom napadačkom skoku bez kojeg bi zaostajali i puno više od 37:30, koliko je bilo na poluvremenu.

Sve ono dobro obrambeno što je radio u prvih 20 minuta, Alkar je prestao činiti u trećem periodu u kojem je Zabok nakon nešto više od četiri minute igre došao do potpunog preokreta. Alkar se nastavio mučiti u skoku, gosti su sve kažnjavali i odvojili na šest koševa razlike uoči završne četvrtine.

Dobra dionica početkom četvrte četvrtine vratila je Alkar u život, serija 8-0 značila je i povratak u vodstvo, ali ipak je Zabok odolio napadu i imao blagu rezultatsku inicijativu. Dvije minute prije kraja Zabok je brojao plus četiri, Alkar se na ulasku u posljednju minutu vratio u egal.

Gostujućih plus jedan, 26 sekundi prije kraja, anulirao je sjajni Pralija koji je odigrao za pamćenje u drugom poluvremenu, a isti igrač zabio je i u kontri za konačnih 76:73. Na kraju je njegov skor od 20 koševa, koje je zabio isključivo u drugom dijelu uz sedam skokova, dovoljan za veliki naklon.

“Vrijedno smo trenirali, odradili smo dobar skauting i na kraju zasluženo slavili. Zahvalan sam treneru na ukazanoj prilici. Iako smo pali u trećem periodu, pokazali smo hrabrost i energiju kada je najviše trebalo. Moji koševi su plod rada s najboljim trenerom kojeg ikad imao. Ovo je bio moj san, maštao sam odigrati ovakvu utakmicu pred svojom publikom.”, kazao je Frano Pralija.

Statistiku susreta možete pogledati ovdje.

Alkar – Zabok 76:73 (17:17, 20:13, 12:25, 27:18)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 500
Suci: Alfred Jovović (Velika Gorica), Luka Kardum (Šibenik), Denis Bajramović (Dubrovnik)

Alkar: Brocić (2), Neal (15), I. Jurela, Kučan (11), Pralija (20), Marić (8), Tvrdić, Dukić, Tomašević, Vučić (10), Wembi (8), Jacović (2).

Zabok: Mandić (5), Lisica (1), Samac, Tomas (17), Galić (7), Ćutuk (12), Zebić, Tuđen, Balaško (5), Jambrović (13), Anzulović (10), Lončar (3).