Hrvatska
Drama u Sinju nakon dva produžetka pripala Gorici, ali čemu prekid duži od sat vremena?

Drama u Sinju nakon dva produžetka pripala Gorici, ali čemu prekid duži od sat vremena?

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: Basketball.hr/Saša Ćirić

Bizarno

Poslije prave drame, dva produžetka i prekida od preko sat vremena, Alkar je poražen od Gorice, piše portal Ferata.hr

Alkar – Gorica 102:109 (18:19, 24:28, 22:19, 16:14, 22:29)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 400

Suci: Luka Kardum, Leo Roglić, Karlo Mirčeta

Alkar: Zukanović (1), Bašić (31), Marić (8), Vojedilov, Polutak (21), Peevy (9), Svalina (8), Bibbs, Vučić (17), Jukić (7).

Gorica: Uljarević (25), Jelenković (5), Mašić (5), Batur (14), Majić (21), Nakić-Vojnović (17), Miloloža, Sokol, Porobić (12), Madunić, Gunjina (10).

Dosta loše igralo se u prvih pet-šest minuta, uz more promašaja i loših napadačkih reakcija. Gorica je imala blagu rezultatsku inicijativu dobar dio prve četvrtine, ali Alkar je uspio preokrenuti i kad se činilo da će na prvi mini predah s prednošću, Batur je tricom s centra postavio rezultat od 18:19.

Tri trice Bašića na otvaranju druge četvrtine vratile su Alkara u plus, a poslije trice Svaline u 15. minuti brojao je Alkar i plus četiri (26:32). No, tada je nastupila crna rupa. Gosti su nizom trica jurnuli u seriju od čak 13-0, ali Alkar se uspio konsolidirati i zaustaviti nalet gostiju te na poluvrijeme otići s minusom od pet koševa (42:47).

Treća četvrtina svela se na lov sinjske momčadi koja je ponudila veću energiju, međutim, Gorica je u pravilu na svaki izazov odgovorila dalekometnim ubačajem i time je zadržala prednost uoči četvrtog perioda (64:66).

Mrtva trka vodila se sve do samog kraja. U završne minute ušlo se u egalu, koš za koš. Koš Vučića donio je plus dva Alkaru dvije minute prije kraja, ali uzvratio je Nakić Vojnović za novi egal, sada minutu i 17 do kraja.

Poslije neuspjelih napada na obje strane, Alkar se 15 sekundi do kraja dočepao bacanja, Vučić je pogodio jedno, drugo falio, da bi u pokušaju skoka Marić napravio faul i poslao Nakić Vojnovića na bacanja. Ovaj je pogodio jedno za novo izjednačenje, čime je ostavio 15 sekundi Alkaru za posljednji napad u kojem nije prošla trica Svaline pa se igrao produžetak.

Bolje otvaranje prvog produžetka imali su gosti, trice su pogodili Majić i Uljarević, ali Alkar je kroz reket i s linije bacanja dohvatio poravnanje i usto imao napad za preokret u kojem se prekombinirao. Uljarević je potom s bacanjima doveo Goricu na plus dva, nakon čega Bašić na ulazu zabija za dva i novo izjednačenje, 16 sekundi do kraja. Pokušaj Gunjine za tri u preostalom vremenu nije prošao tako da se igrao i drugi produžetak.

Opet je Gorica odmah zabila dvije trice, Uljarević i Nakić Vojnović su bili strijelci, da bi Uljarević još u narednom napadu, tri i pol minute do kraja, zabio s linije bacanja za 90:98. Imali su gosti i 102:93, dvije minute do kraja, da bi potom Alkar stigao na minus šest i bacanja, kada je uslijedio prekid. Suci su tražili da se gledatelji odmaknu od ograde na tribinama i vrate na sjedalice, a kako su ovi to odbili, povukli su se u svlačionicu.

Nakon više od sat vremena utakmica je nastavljena. Vučić je zabio oba bacanja i smanjio na minus četiri. Gosti su uzvratili bacanjima, ali tada Vučić poteže tricu za minus dva, minutu do kraja. Porobić je na drugoj strani položio, Zukanović smanjio na minus tri, ali više od toga nije išlo.