Hrvatska
Dražen Anzulović u kombinacijama za trenera Zadra

Dražen Anzulović u kombinacijama za trenera Zadra

Autor: Paulo Sarić

Ipak se kreće!

Prošlo je više od dva mjeseca otkad je KK Zadar završio sezonu. U međuvremenu je prebrođeno nekoliko kriza vezanih za ministra Marića, sastavljena nova, tanka, većina u Saboru, kurikularna reforma je na trenutak izgledala živa, pa je ponovno stavljena u zapećak, Hrvatska je izgubila dio svog teritorija, počelo je ljeto, dogovoreno je pokretanje drugog razreda regionalne košarke itd. Upravo vezano za potonje, košarku, piše se na ovim stranicama, iako je svima, valjda, poznato da je KK Zadar ovisan o onome prvome. Politici. Ona već godinama, na ovaj ili onaj način, vuče konce u klubu. Što je, suprotno stavovima većine oponenata takvog pristupa sasvim – legitimno.

Ako zanemarimo akademske liberalne ili libertarijanske argumente kakvima se služi manjina.

Upravo je politička situacija nalagala da se sačeka s raspletom situacije u klubu. Izbori su trebali proći, pobjednik je morao biti poznat. Tj. nemojmo se lagati – potvrđen. Onda se moglo krenuti u razgovore vezane za narednu sezonu. U međuvremenu je uprava kluba uspjela izboriti zatvaranje regionalne lige čije je vodstvo takvom odlukom direktno oštetilo GKK Šibenik i KK Split koji su nastup u njoj izborili pošteno, na terenu. No, što je dopušteno Jupiteru…

Problematična je činjenica i što se – kasni. KK Zadar je jedini klub regionalne lige koji do sada nije povukao konkretan potez. Osim kritiziranja i povlačenja za jezik vlastitih igrača. Svi ostali abaligaši, neovisno bila to Crvena zvezda koja se natječe u Euroligi, hrvatski prvak Cedevita, slovenski šampion Union Olimpija, ili pak četvrta momčad srbijanskog prvenstva Mega Bemax povukli su prve poteze. Svi su doveli nove igrače, ili makar, poput FMP-a, potvrdili ostanak struke na čelu klupa. Osim Zadra.

Kratko je vrijeme izgledalo da će trener koji je završio sezonu na zadarskoj klupi, Aramis Naglić, na njoj i ostati, a spominjala su se i brojna druga imena. No, u situaciji u kojoj je klub bio formalno obezglavljen moralo se sačekati da se izvori moći koji stoluju na drugim lokacijama dogovore o smjeru u kojemu se želi krenuti. A, očito se i po tom pitanju počelo nešto događati.

Jedan od njihovih favorita je Dražen Anzulović. Trofejni trener koji je ime izgradio u Ciboni a kasnije je vodio i nekoliko inozemnih klubova prošlu je sezonu završio u poljskom klubu MKS Dąbrova Górnicza.

- Mogu reći da sam obavio s određenim ljudima razgovore. Pokazan je interes s obje strane – započeo je kratak razgovor trener Anzulović. Do kontakata je došlo na inicijativu sportskog direktora Branka Skroče. Nekoliko puta smo se našli. Obavili smo razgovore tijekom kojih smo prezentirali svoje vizije kluba. Jedna normalna komunikacija, s obzirom da se znamo od prije. Izrazili su želje, ali nismo išli u nekakve konkretne stvari – kazao je u kratkom razgovoru Dražen Anzulović.

No, više od toga nije htio otkriti. Zasad. Nije tajna da je bivši strateg Cibone i Cedevite, te pomoćni trener hrvatske reprezentacije koja je prošlo ljeto ostvarila dobar rezultat došavši do četvrtfinala Olimpijskih igara oduvijek bio zainteresiran za preuzimanje klupe Zadra. Još dok je vodio Cibonu u razgovoru sa zadarskim i dalmatinskim novinarima govorio je da mu je to velika želja. Da se nije predomislio ni sada, desetak godina kasnije, premda je KK Zadar u puno težoj situaciji, potvrđuju izgovorene riječi. Hoće li konačno doći do dogovora saznat ćemo u narednim danima. Ili tjednima. No, da ništa nije gotovo potvrdio nam je i sam Anzulović.

- Tako je. Priča nije završena. Vidjet ćemo hoće li se poklopiti neke stvari i nakon toga ćemo biti pametniji – zaključio je hrvatski trener.