Time-out
Dražen Petrović još jednom ulazi u Hall of Fame!

Dražen Petrović još jednom ulazi u Hall of Fame!

Autor: Saša Ćirić

Ovaj put u pisanom izdanju.

Nakon što je 2002. godine posthumno uvršten u Kuću Slavnih u Springfieldu, Dražen Petrović je i službeno postao besmrtan. U međuvremenu, o njemu su snimljene tisuće minuta dokumentarnih filmova, ispisane stotine tisuća novinskih članaka, a napisano je i preko nekoliko knjiga. Jedna od njih, Godine Zmaja (Dražen: The years of the Dragon; the untold story), autora Vlade Radičevića i Marjana Crnogaja je i sama našla put da, poput Dražena samog, postane besmrtna. Naime, dva primjerka knjige drugog, međunarodnog izdanja uvršteni su u stalni postav FIBA Hall of Fame knjižnice u Genevi.

Crnogaj, koji je obavio glavninu posla oko stvaranja ovog djela, je za tportal.hr izjavio:

- " Kao autori u svijetu jedinstvene publikacije o neponovljivom košarkaškom Mozartu iznimno smo ponosni i ushićeni. Tako će i ova u svijetu jedinstvena knjiga, na svoj specifičan način, uz velikane svjetske i europske košarke Dražena Petrovića, Tonija Kukoča, Krešimira Ćosića i Mirka Novosela, dati svoj simboličan obol predstavljanju hrvatske košarke u okrilju krovne svjetske košarkaške organizacije."

Ovim putem čestitamo autorima i nadamo se da će ovakvih knjiga biti još, kao i da će neki novi klinci dati povoda da se o njima ispišu ovakvi tekstovi.