Time-out
'Dražen - za sva vremena': Promocija spota i najava mjuzikla 'Okovani Amadeus'

'Dražen - za sva vremena': Promocija spota i najava mjuzikla 'Okovani Amadeus'

Povodom rođendana...

Na Draženov 55. rođendan u prostoru Muzejskog memorijalnog centra  "Dražen Petrović" u Zagrebu je održana premijera video spota "Dražen - za sva vrimena". Uz obitelj Petrović događaju su nazočili izaslanici grada , premijera, predsjednice, HOO-a, brojni uglednici kao i veleposlanici SAD-a  i Litve.

Pjesma je samo najava mjuzikla "Okovani Amadeus" koji bi trebao biti premijerno prikazan krajem iduće godine. To je priča o najvećem košarkašu i sportašu stoljeća koja prikazuje njegov stvaran put i život bez kronologije njegovih sportskih uspjeha.


Tekst za pjesmu je napisao Dražen Runje, glazbu Stanko Šarić, a aranžman potpisuju Denis Špegelj, Ivan Šarić i Antonio Zadro. Pjesmu izvode Stanko Šarić i Slavonicus.

Draženov put preko Šibenke, Cibone, Reala, NBA lige i hrvatske košarkaške reprezentacije je manje-više poznat i valoriziran, ali ono što treba razotkriti su svi oni ključni životni trenuci koji određuju konačan smjer i put kojeg je nemoguće razabrati iz zbroja osvojenih titula i naslova, a ovaj projekt ima za cilj otkrivanje pogleda iz Draženove perspektive kroz mjuzikl suvremene antičke tragedije s glazbom.

Scenarij za predstavu „Okovani Amadeus“ je napisao Dražen Runje, libreto za predstavu piše Ivica Krajač, a glazbu Dražen Žanko.

Pokrenut je višesložan projekt posvećen životu Dražena Petrovića. Značaj toga projekta je u tome da on nadilazi opis samoga života određenoga čovjeka. Dražen Petrović postao je nadahnuće mnogim mladim košarkašima, ali ne samo košarkašima, nego i svakomu čovjeku u Hrvatskoj i svijetu. Općeljudske vrjednote – borba za istinu, poštenje, upornost, nesebičnost … – nisu tek samo nabrojane i tek uzgred spomenute odlike, nego su one uistinu utjelovljene kroz Draženov lik tako da će predstava imati kršćanski karakter i poruku.