Hrvatska
Drežnjak: Želim da osvojimo sve što možemo

Drežnjak: Želim da osvojimo sve što možemo

S Cibonom u nove pobjede.

Potpis na ugovor s Cibonom u subotu je stavio 21-godišnji reprezentativac Mateo Drežnjak. Kako se situacija s koronavirusom zakomplicirala, tako je i predstavljanje Matea Drežnjaka i Tonija Nakića odgođeno za početak priprema budući da će Mateo za to vrijeme biti u Širokom.

A javio nam se s pića s Josipom Bilinovcem

Koji ti je savjet dao Bili? Što ti je otkrio o igranju u Ciboni?

Uglavnom mi je pričao o ekipi i kako je atmosfera u svlačionici vrhunska, pogotovo u posljednje dvije sezone. Još uvijek nismo stigli sve proći, ali stignemo. Tko me može bolje uputiti od njega…

Imao si već prilike igrati u Draženovom domu…

U Zagrebu sam bio većinom na utakmicama pa zato nisam ni stigao toliko dobro upoznati grad. S reprezentacijom sam igrao u Draženovom domu i atmosfera je zbilja bila vrhunska. Nadam se tome i na našim utakmicama.

Zašto si odlučio doći u Cibonu?

Prije Cibone su otpale neke ponude. Tad se javila Cibona i klubovi su se brzo uspjeli dogovoriti oko svega, a nakon toga i ja. Vizija kluba mi se svidjela i to je prevagnulo. Razgovarao sam s trenerom Velićem i on mi je rekao kako bismo Nakić, Prkačin i ja bili u prvom planu i kako bi se ekipa slagala oko nas. Osim toga, čuo sam za trenera Velića da onaj tko radi kod njega i dobiva šansu. To mi se svidjelo.

I Nakića i Prkačina poznaješ otprije tako da ni tu nema nekih nepoznanica…

Tako je, Tonija baš dugo poznajem. Bili smo čak i cimeri na pripremama. Roka također znam iz reprezentacije i zbilja je dobar dečko i mislim da obojica imaju odlične predispozicije da postanu dobri igrači.

Kakve su ti ambicije s Cibonom i općenito u karijeri?

Uvijek gledam i želim da osvojimo sve što možemo, i jasno, da se razvijem kao igrač. Volio bi u karijeri dostići što veći nivo, bilo bi sjajno kad bi to bio NBA, a kolike su mi mogućnosti to će vrijeme pokazati.

Za kraj, koliko si upoznat s poviješću Cibone, izdvoji nam jedan trenutak koji ti je ostao u sjećanju?

Definitivno bi to bilo osvajanje ABA lige 2014. godine. Specifična je bila priča oko tadašnje Cibone, kada su kao ‘outsajderi’ osvojili trofej.