Hrvatska
Regija
Druga ABA liga: Split dočekuje Rogašku, Zula zove navijače i ne dopušta euforiju

Druga ABA liga: Split dočekuje Rogašku, Zula zove navijače i ne dopušta euforiju

Autor: Branko Tabak

Upitan nastup Tomislava Gabrića.

Večeras se na Gripama sastaju KK Split i KK Rogaška. Riječ je o utakmici 3. kola Druge ABA lige koju su košarkaši Splita otvorili savršeno. Dvije utakmice, dvije pobjede i to uvjerljiva domaća protiv Vršca i iznimno važna gostujuća protiv Dynamica u Beogradu

- Rogaška je iskusna momčad kojoj je prošle sezone izmaknuo Final Four za jednu pobjedu. Oni ovdje dolaze pobijediti, no ni mi nismo bez ambicija. Jaki su kao kolektiv, ali sve kreće od motora momčadi, sjajnog razigravača i strijelca Davisa. Pozivam publiku, treba nam impuls s tribina jer ulazimo u sve teže i teže utakmice, uz njega možemo do još boljih igara, rekao je trener Splićana Vladimir Anzulović koji se osvrnuo i na prošlosezonske igre Splita u ovom natjecanju.

- Dobio sam dobro pripremljenu momčad, trener Skelin je radio dobar posao. No, malo nesreća, malo čudna rješenja na kraju utakmice doveli su do toga da Split na kraju nije imao više pobjeda. Moramo to ispraviti ove sezone i probati dobiti koju utakmicu više.

Na najavnoj konferenciji na Gripama Zula je uporno izbjegavao govoriti o drugim utakmicama i natjecanjima, posebice o prognozama koje Splićane svrstavaju među glavne favorite za Final Four Druge ABA lige. NA upit bi li pobjeda protiv Rogaške bila najbolja najava za susret s Cedevitom u HT Premijer ligi odgovorio je:

- Pobjeda protiv Rogaške bi bila najbolja nagrada za igrače i trud koji ulažu.

O svrstavanju među favorite nije, kaže, bio informiran, no kada su ga novinari podsjetili da su to izjavili treneri Vršca i Dynamica je rekao:

- Ušli smo u sezonu s ciljem da budemo bolji nego lani, dakle to je i sedmo mjesto. Borit ćemo se, ostao je zakopčan do grla splitski strateg koji je na kraju informirao kako je 'zbog sitnih problema upitan nastup Tomislava Gabrića'.

Utakmica Split-Rogaška započinje u 18 sati .